16 C
Thessaloniki

‘’Τα ταξίδια του Τεμπέλη Δράκου’’

Δε15Απρ6:00 μμ‘’Τα ταξίδια του Τεμπέλη Δράκου’’6:00 μμ(GMT+00:00)

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης μαζί με 500 παιδιά προσχολικής ηλικίας και δημοτικού παίζει μουσική για όλα τα παιδιά της πόλης.

Κλειστό Αθλητικό Κέντρο Χ.Α.Ν.Θ. ‘’Μίμης Τσικίνας’’

είσοδος ελεύθερη

Η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Βρεφονηπιακής Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας (Ο.ΒΡΕ.Π.Ο.Μ.) και σε συνεργασία με την Χ.Α.Ν.Θ. παρουσιάζει για τα παιδιά του Δήμου Θεσσαλονίκης ένα μουσικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα τραγούδια της μουσικής συλλογής ‘’Τα Ταξίδια του Τεμπέλη Δράκου’’ σε μουσική και στίχους Γιώργου Χατζηπιερή και ενορχήστρωση Άλκη Μπαλτά, οι οποίοι διαθέτουν δωρεάν τις ‘’νότες’’ τους στην Σ.Ο.Δ.Θ. 250 παιδιά τμημάτων των παιδικών σταθμών του Ο.ΒΡΕ.Π.Ο.Μ. θα συμμετέχουν ενεργά, κοντά και γύρω από την ορχήστρα, παρουσιάζοντας τραγούδια, χορογραφίες και άλλες δράσεις, οι οποίες προετοιμάζονται συντονισμένα από τους παιδαγωγούς των τμημάτων. Πίσω από την Σ.Ο.Δ.Θ. θα συμπράξουν επίσης τραγουδώντας 250 παιδιά τεσσάρων χορωδιών δημοτικών σχολείων. Με αυτήν την δράση η Σ.Ο.Δ.Θ. συνεχίζει και επεκτείνει το παιδαγωγικό της έργο και για παιδιά μικρότερης ηλικίας. Η μουσική αυτή γιορτή είναι ανοιχτή με ελεύθερη είσοδο για τους γονείς και τα παιδιά της πόλης που θα την παρακολουθήσουν από τις κερκίδες του κλειστού γυμναστηρίου της Χ.Α.Ν.Θ. ‘’Μίμης Τσικίνας’’, που διαθέτει δωρεάν στην Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης για αυτό το μουσικοπαιδαγωγικό γεγονός που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Απριλίου 2019 και ώρα 18.00.

Μουσική, στίχοι τραγουδιών ‘’Τα Ταξίδια του Τεμπέλη Δράκου:
Γιώργος Χατζηπιερής

Ενορχηστρώσεις των τραγουδιών ‘’Τα Ταξίδια του Τεμπέλη Δράκου’’:
Άλκης Μπαλτάς

Ενορχηστρώσεις υπολοίπων τραγουδιών:
Δημοσθένης Φωτιάδης, Νεκτάριος Καραντζής

Σκηνοθεσία:
Σμαρώ Πλατιώτη

Τραγούδι:
Βασιλική Αλεξίου – Γρηγόρης Πυριαλάκος

Σχεδιασμός, συντονισμός εκπαιδευτικής δράσης παιδικών σταθμών Ο.ΒΡΕ.Π.Ο.Μ: Άννα Καρατσιουμπάνη
Μουσική διεύθυνση: Δημοσθένης Φωτιάδης
Συμμετέχουν:
250 παιδιά
τμημάτων παιδικών σταθμών του Ο.ΒΡΕ.Π.Ο.Μ.
Χορωδία 87ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης

Μουσική προετοιμασία: Αθανασία Θωμοπούλου
Χορωδία 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ραιδεστού

Μουσική προετοιμασία: Κανάρης Κεραμάρης
Χορωδία 5ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας

Μουσική προετοιμασία: Δήμητρα Αθανασάτου
Χορωδία Δημοτικών Σχολείων Ασβεστοχωρίου

Μουσική προετοιμασία: Στεφανία Παπατζίκη
Συντελεστές:
Δημοσθένης Φωτιάδης

Ο Δημοσθένης Φωτιάδης σπούδασε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης βιόλα, ανώτερα θεωρητικά και διεύθυνση ορχήστρας και συνέχισε τις σπουδές του στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία του Münster. Αποφοίτησε με άριστα από το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Είναι μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και ιδρυτικό μέλος του ANIMUS Quartet. Έχει εμφανισθεί με επιτυχία σε συναυλίες και ρεσιτάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει ηχογραφήσει για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος των επιτροπών κρίσης στους μαθητικούς καλλιτεχνικούς αγώνες του Υπουργείου Παιδείας. Έχει διευθύνει την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, την Balkan Youth Symphony Orchestra, την Ορχήστρα Εγχόρδων ΝΟΜΟS, την Ορχήστρα Εγχόρδων Pro Musica, την Συμφωνική Ορχήστρα του Κ.Ω.Θ., καθώς και διάφορα μουσικά σύνολα σε πρώτες εκτελέσεις έργων νέων συνθετών. Μεγάλο μέρος της καλλιτεχνικής του δραστηριότητας το αφιερώνει στην διδασκαλία νεανικών ορχηστρών.

Σμαρώ Πλατιώτη
Γεννήθηκε στην Καστοριά. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην κατεύθυνση της Υποκριτικής (Τμήμα Θεάτρου Α.Π.Θ.). και είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Αθήνας (Φιλοσοφική Σχολή – Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Παρακολούθησε τριετής κύκλο μαθημάτων υποκριτικής στο Κέντρο Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης. Συνεργάστηκε με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ως  βοηθός σκηνοθέτη και οδηγός σκηνής, με την Όπερα Θεσσαλονίκης ως βοηθός παραγωγής και με το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χαϊδαρίου ως υπεύθυνη προώθησης της θεατρικής δημιουργίας και ως ενεργό μέλος των θεατρικών του ομάδων. Από το 2002 ως το 2018 εργάστηκε ως θεατρολόγος στη δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση. Το 2002-2003 διετέλεσε ραδιοφωνική παραγωγός του  «Μύθος 93,4». Υπήρξε μέλος της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας θεάτρου  άρκτος. Συμμετείχε στο διαγωνισμό σκηνοθεσίας όπερας του ΠΑΙΣ ΟΠΕΡΑ ΙΙ (Όπερα Θεσσαλονίκης) – 2ο Βραβείο και διετέλεσε ιδρυτικό μέλος και καλλιτεχνική διευθύντρια στο kontakt, Contemporary Art Club, όπου διοργάνωσε 5 φεστιβάλ σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας kontakt# club (2009-2014). Ήταν υποψήφια για τα Βραβεία Καρόλου Κουν (διεθνές ρεπερτόριο, οικογενειακές ιστορίες, Kontakt^ensemble). Σκηνοθέτησε την ταινία μικρού μήκους In your Shoes και πολλές άλλες θεατρικές παραγωγές.
Βασιλική Αλεξίου

Η Βασιλική Αλεξίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης και κάτοχος πτυχίων αρμονίας, αντίστιξης, φούγκας και διπλώματος πιάνου από το Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης. Σπουδάζει Μονωδία στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στην τάξη της Βασιλικής Ποζίδου. Το 2007 κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης μαζί με τον Κόμη Χ και τον Diveno. Συμμετείχε σε πολλούς δίσκους (solo artist & backing vocals), σε ραδιοφωνικά σποτ και σε θεατρικές παραστάσεις ως performer. Ανέλαβε την μουσική διεύθυνση και την σύνθεση σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και έκανε μουσική διδασκαλία στις παραγωγές: «Η χώρα των πουλιών», σκηνοθεσία: Καλατζόπουλος Ιωάννης / μουσική: Λέκκας Δημητριος, «Το μαγαζάκι του τρόμου», σκηνοθεσία: Κλωνάρης Άγγελος, «Τα τέσσερα κοριτσάκια», σκηνοθεσία: Καλατζόπουλος Ιωάννης / μουσική: Πάρης Παρασχόπουλος κ. ά. Ήταν μαέστρος στην παιδική χορωδία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκων “Τα Παιδία Παίζει” (2009-2015). Δίδαξε θεατρικό τραγούδι στο “Παιδικό Θεατρικό Εργαστήριο” στο Θέατρο Σοφούλη, στην Ανώτερη Δραματική Σχολή “Σύγχρονο Θέατρο Βασίλης Διαμαντόπουλος”, στη Χορωδία του Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης, στο Ωδείο Ν. Μηχανιώνας και στο Μουσικό Εργαστήρι Γιαννιτσών. Εργάζεται ως καθηγήτρια σύγχρονου, θεατρικού τραγουδιού και ορθοφωνίας στο Τμήμα ¨Performing Arts¨ στο Ι.Ε.Κ. Δέλτα 360°. Είναι ιδρυτικό μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας Sourliboom και του φωνητικού σχήματος Stringless.
Γρηγόρης Πυριαλάκος

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι διπλωματούχος μονωδίας και μελοδραματικής από το Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Από το 2003 έως 2005 σπούδασε για το Master in Music στο Cambridge με ειδίκευση στη μπαρόκ και σύγχρονη μουσική.
Ως βαρύτονος έχει ενσαρκώσει πολλούς ρόλους στην Ελλάδα και στην Αγγλία.
Διετέλεσε διευθυντής πολλών χορωδιών από το 1989. Είναι καθηγητής μονωδίας και μελοδραματικής Δημοτικά Ωδεία Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Αμπελοκήπων, Ξάνθης, Ωδείο Βορείου Ελλάδος, και Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής. Ως ηθοποιός και performer έχει συμμετάσχει σε πλήθος παραστάσεων. Έχει σκηνοθετήσει, μεταφράσει και κάνει τη μουσική διδασκαλία σε πολλές παραγωγές όπερας και τις περισσότερες φορές σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση. Έχει κάνει μουσική διδασκαλία στα μουσικά παραμύθια “Ο κουρέας της Σεβίλλης” του Ροσσίνι και “ο Μαγικός Αυλός” του Μότσαρτ σε σκηνοθεσία της Κάρμεν Ρουγγέρη. Παράλληλα έχει ασχοληθεί εκτεταμένα με φωτισμούς, σκηνικά, κοστούμια, σχεδιασμό αφισών, υπερτιτλισμό, κινησιολογία, χορογραφία, multimedia, βίντεο, κατασκευή σκηνικών αντικειμένων. Υπήρξε μέλος της ομάδας όπερας «Opero», του φωνητικού συνόλου «the Performers quartet» και των επαγγελματικών χορωδιών «Μακεδονία» και «Δημοτική Χορωδία Θεσσαλονίκης». Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας καλλιτεχνών “SourLiBooM”. Για την άνοιξη του 2019 ετοιμάζει την όπερα pasticcio “η Τραγουδιάρα” βασισμένη στις όπερες “La Canterina” του J.Haydn και “il Maestro di Capella” του D. Cimarosa σε πρωτότυπη ελληνική μετάφραση-απόδοση του ιδίου.
Χορωδία 87ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης

Μουσική προετοιμασία: Αθανασία Θωμοπούλου
Η παιδική χορωδία του 87ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 2005 από την Αθανασία Θωμοπούλου, μόνιμη εκπαιδευτικό μουσικής στο σχολείο. Αριθμεί περίπου 90 μέλη – μαθητές της Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης. Στόχος της είναι η γνωριμία των μαθητών με το χορωδιακό τραγούδι, η ευαισθητοποίησή τους σε ποιοτικά μουσικά ακούσματα, η φωνητική αγωγή και καλλιέργεια των παιδιών μέσα από την επαφή και εξοικείωση τους με σημαντικά έργα του ελληνικού και ξένου χορωδιακού ρεπερτορίου. Εκτός από τις εορταστικές εκδηλώσεις του σχολείου, στις οποίες παίρνει μέρος, συμμετέχει σε πολλές εκδηλώσεις και φεστιβάλ σχολείων και πολιτιστικών φορέων της πόλης. Σε συνεργασία με το «Άσυλο του Παιδιού» πραγματοποίησε μεγάλη χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς ‘’Μελίνα Μερκούρη’’ τον Δεκέμβριο του 2015. Τον Απρίλιο του 2016 έλαβε μέρος στο 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών Δήμου Καλαμαριάς, απ’ όπου και απέσπασε το «βραβείο σκηνικής έκφρασης». Τον Απρίλιο του 2017 και του 2018 συμμετείχε στο 7ο και 8ο χορωδιακό φεστιβάλ παιδικών και νεανικών χορωδιών του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο τελευταίο μάλιστα συμπράττοντας με τον συνθέτη Νότη Μαυρουδή. Τη μουσική διδασκαλία και τη διεύθυνσή της έχει η μουσικός του σχολείου Αθανασία Θωμοπούλου, η οποία διδάσκει στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από το 1996. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ., κάτοχος διπλώματος μονωδίας από το Ν. Ω. Θ. (τάξη Β. Τσαμπαλή) και πτυχίων ανώτερων θεωρητικών (τάξη Δημ. Αθανασιάδη). Έχει υπάρξει μέλος  της Χορωδίας “Μακεδονία” υπό τη διεύθυνση του Αντώνη Κοντογεωργίου και της χορωδίας «Χορωδία Θεσσαλονίκης Μαίρης Κωνσταντινίδου», ενώ συνεχίζει τραγουδώντας στο χορωδιακό σχήμα “Voci Contra Tempo” με μαέστρο τη Σοφία Γιολδάση. Είναι ιδρυτικό μέλος του φωνητικού ensemble “The Rer4mers Quartet”.

Χορωδία 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ραιδεστού
Μουσική προετοιμασία: Κανάρης Κεραμάρης
Η Παιδική Χορωδία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ραιδεστού ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2016 και αποτελείται από μαθητές της Δ΄,  Ε΄ και Στ΄ τάξης. Στόχος της χορωδίας είναι η γνωριμία των μικρών χορωδών με το έντεχνο, ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο, καθώς και η εκπροσώπηση του σχολείου σε διάφορες μουσικές εκδηλώσεις. Τη χορωδία διευθύνει ο συνθέτης και μουσικολόγος Κανάρης Κεραμάρης. Ο Κανάρης Κεραμάρης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1976. Σπούδασε θεωρητικά και πιάνο στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, μουσικολογία και σύνθεση στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη σύνθεση στο Kingston University του Λονδίνου, ενώ τα τελευταία δώδεκα χρόνια συνθέτει μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Στα πλαίσια των σπουδών του στο Α.Π.Θ. σπουδάζει για δύο έτη διεύθυνση χορωδίας με τον Ιωάννη Αδαμίδη, ενώ παράλληλα τραγουδάει ως χορωδός στις σημαντικότερες χορωδίες της Θεσσαλονίκης. Εκτός από τις χορωδίες ενηλίκων έχει ασχοληθεί με την προετοιμασία και διεύθυνση παιδικών χορωδιών. Τα τελευταία τρία χρόνια διευθύνει την παιδική χορωδία του 1ου δημοτικού σχολείου Ν. Ραιδεστού. 
Χορωδία 5ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας

Μουσική προετοιμασία: Δήμητρα Αθανασάτου
Η Χορωδία του 5ου (έως πρόσφατα) 2ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης είναι ένα δίφωνο φωνητικό σύνολο που μετράει 5 χρόνια από τη σύστασή του και αποτελείται από παιδιά των τεσσάρων τελευταίων τάξεων του δημοτικού. Έχει εμφανιστεί στο 1ο και το 3ο Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών του Δήμου Καλαμαριάς (2016 και 2018 αντίστοιχα), στο 7ο Φεστιβάλ Παιδικών – Νεανικών Χορωδιών του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (2017) και στην 22η Χορωδιακή Συνάντηση Δημοτικών Σχολείων που διοργάνωσε το Δ. Σ. Ασβεστοχωρίου (2017). Τη μουσική διδασκαλία και την διεύθυνσή της έχει η μουσικός του Σχολείου Δήμητρα Αθανασάτου, η οποία διδάσκει στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από το 1998. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ., κάτοχος διπλώματος μονωδίας – μελοδραματικής από το Κ.Ω.Θ. (τάξη Έ. Κίνη), διπλώματος πιάνου (τάξη F. Filippova) και πτυχίων ανώτερων θεωρητικών (τάξη Χρ. Σαμαρά). Έχει συμμετάσχει σε χορωδιακά σύνολα για περισσότερα από 30 χρόνια, από τα οποία τα 17 υπήρξε μέλος της Χορωδίας “Μακεδονία” υπό τη διεύθυνση του Αντώνη Κοντογεωργίου και συνεχίζει τραγουδώντας στο χορωδιακό σχήμα “Voci Contra Tempo” με μαέστρο τη Σοφία Γιολδάση. Παρακολούθησε σεμινάρια διεύθυνσης χορωδίας με τους Αντώνη Κοντογεωργίου, Δημήτρη Κτιστάκη και Μαρία Μελιγκοπούλου, καθώς και την 8η και 9η Θερινή Ακαδημία Διεύθυνσης Χορωδίας του Ιονίου Πανεπιστημίου Κέρκυρας με διδάσκοντες τους Doreen Rao και Yoshihisa Matthias Kinoshita αντίστοιχα. Είναι ιδρυτικό μέλος του φωνητικού ensemble “The Rer4mers Quartet”. Διδάσκει θεατρικό τραγούδι σε σπουδαστές θεατρικών σχολών και επαγγελματίες ηθοποιούς και musical στην ομάδα “K’s Blink” και σε σεμινάρια.
Χορωδία Δημοτικών Σχολείων Ασβεστοχωρίου

Μουσική προετοιμασία: Στεφανία Παπατζίκη
Η Παιδική Χορωδία των Δημοτικών Σχολείων Ασβεστοχωρίου ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1995 από τον Παντελή Τερεζάκη. Έχει δώσει συναυλίες στο Ασβεστοχώρι, τη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας. Έχει συμπράξει σε συναυλίες με την Ορχήστρα Νέων Θεσσαλονίκης, την Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης και την Ορχήστρα Πνευστών Οργάνων και Εγχόρδων του Σ.Ω.Θ. Πήρε μέρος στα χορωδιακά φεστιβάλ του Ο.Τ.Ε, των Δημοτικών  Ωδείων, στα Χριστουγεννιάτικα Φεστιβάλ Νέων του Δήμου Θεσσαλονίκης, τις Χορωδιακές Συναντήσεις του Δήμου Αλεξάνδρειας, του Δήμου Γιαννιτσών, στο 6ο Φεστιβάλ Παιδικών και Νεανικών Χορωδιών στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στην 3η Χορωδιακή Συνάντηση που διοργάνωσαν τα Αρσάκεια Σχολεία, καθώς και στο 3ο Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών του Δήμου Καλαμαριάς. Από τον Σεπτέμβριο του 2016 την χορωδία διευθύνει η Στεφανία Παπατζίκη. Η Στεφανία Παπατζίκη έχει δίπλωμα πιάνου (τάξη Σ. Κασσάρα) και πτυχίο ανώτερων θεωρητικών (τάξη Κ. Σιέμπη) από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Μελέτησε συνοδεία lied και correpetition με τον Ul. Rademacher στη Γερμανία και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Μουσική Εκπαίδευση (MA in Music Education) από το Institute of Education του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Υπήρξε καθηγήτρια πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Σερρών και από το 2003 είναι εκπαιδευτικός μουσικής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης

Η Σ.Ο.Δ.Θ. ιδρύθηκε το 1987. Πρώτος καλλιτεχνικός διευθυντής της ορχήστρας διετέλεσε ο Κοσμάς Γαλιλαίας. Την καλλιτεχνική διεύθυνση και τον συντονισμό της ορχήστρας ανέλαβαν στη συνέχεια οι αρχιμουσικοί Δημήτρης Αγραφιώτης και Βύρων Φιδετζής και ο τσελίστας Χρήστος Γρίμπας. Αποτελείται από καταξιωμένους μουσικούς και συμμετέχει δυναμικά στα μουσικά δρώμενα της πόλης με εκπαιδευτικές συναυλίες,  διεθνείς διαγωνισμούς, συμπαραγωγές με άλλους φορείς και ορχήστρες, σε φεστιβάλ, με συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Σε όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας της, είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει μεγάλους σολίστες και μαέστρους όπως οι: Δ. Σγούρος, Γ. Δεμερτζής, Λ. Καβάκος, Μ. Τιρίμος, Γ. Βακαρέλης, Γ. Λαζαρίδης, Σ. Κατσαρής, V. Repin, I. Oistrach κ. ά. Έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Θέατρο Λυκαβηττού, καθώς και σε πολλές πόλεις στην Ελλάδα (Βέροια, Λάρισα, Νάουσα, Μεσολόγγι, Δράμα, Ηγουμενίτσα, Καβάλα, Σέρρες, Βόλο, Πρέβεζα, Καστοριά, Κέρκυρα κ.ά.) και στο εξωτερικό, όπως στο Αρχαίο Θέατρο της Εφέσου και στην Κύπρο. Έχει συμπράξει σε πολλές παραστάσεις όπερας και μπαλέτου. Έχει ηχογραφήσει τις Τέσσερις Εποχές του A. Vivaldi με σολίστ τον Λ. Καβάκο και μαέστρο τον Κοσμά Γαλιλαία και την Δημιουργία του J. Haydn υπό την διεύθυνση του Βύρωνα Φιδετζή το 2000. Από το 2001 μέχρι και σήμερα την θέση του μόνιμου αρχιμουσικού έχει ο Χάρης Ηλιάδης. Τον καλλιτεχνικό συντονισμό της ορχήστρας έχει αναλάβει από τον Απρίλιο του 2018 η αρχιμουσικός Λίζα Ξανθοπούλου.

Ώρα

(Δευτέρα) 6:00 μμ(GMT+00:00)

Τοποθεσία

Κλειστό Γυμναστήριο Χ.Α.Ν.Θ.