13.6 C
Thessaloniki

Τα ΒορΟινά των Χριστουγέννων

Δε10Δεκ6:00 μμΔε10:00 μμΤα ΒορΟινά των Χριστουγέννων6:00 μμ - 10:00 μμ(GMT+00:00) ΦορέαςΔιεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού - Τμήμα Τουρισμού

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Η πλέον δημοφιλής οινική εκδήλωση στην Ελλάδα «Τα ΒορΟινά» στολίζεται με τα χρώματα των Χριστουγέννων και σας προσκαλεί σε μία ανεπανάληπτη γευσιγνωσία αποκλειστικά με εκλεκτά, σπάνια και ιδιαίτερα κρασιά, αλλά και αμπελοοινικά αποστάγματα, από τα οινοποιεία-μέλη της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος».

Η εκδήλωση «Τα ΒορΟινά των Χριστουγέννων» πραγματοποιείται φέτος για 3η συνεχή χρονιά ενώ κατ’ ομολογία του κοινού, αλλά και των οινοπαραγωγών, αποτελεί την πιο ξεχωριστή οινική εκδήλωση στην Ελλάδα.

“Τα τελευταία χρόνια τοπική γαστρονομία και τοπικός αμπελώνας βαδίζουν μαζί το δρόμο της γαστρονομικής και οινικής ανάδειξης της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας. Κάθε χρόνο οι Οίνοι Βορείου Ελλάδας και το Thessaloniki Food Festival συνεργάζονται και παρουσιάζουν ποιοτικές εκδηλώσεις είτε για το ευρύ κοινό είτε για το πιο εξειδικευμένο και απαιτητικό. Πάντα, όμως, με μεγάλη επιτυχία! Όταν αυτές οι δράσεις συνδυάζονται και με έναν καλό, φιλανθρωπικό σκοπό τότε τα μηνύματά μας εμπλουτίζονται γίνονται ακόμα πιο σημαντικά” δήλωσε σχετικά με την εκδήλωση ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων του δήμου Θεσσαλονίκης.

 Τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018, από τις 6 το απόγευμα, έως τις 10 το βράδυ, στο ξενοδοχείο Electra Palace Thessaloniki κάθε τραπέζι οινοπαραγωγού μεταμορφώνεται σε ένα μικρό σεμινάριο οινογνωσίας και γευσιγνωσίας με ετικέτες που δεν κυκλοφορούν στην αγορά ή που πρωτοεμφανίζονται, πειραματικές ή παλαιωμένες, σε διαφορετικά μεγάλα μεγέθη φιαλών, ακόμη και με ετικέτες που ίσως δεν θα έχετε την ευκαιρία να ξαναδοκιμάσετε.

Επιπλέον, σε αρκετά τραπέζια θα υπάρχουν μικρές κάθετες γευστικές δοκιμές από διαφορετικές σοδειές.

Είσοδος 10€.

Όλο το ποσό των εσόδων από τα εισιτήρια, θα προσφερθεί στον Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο « ΤΟ ΑΝΘΟΣ», με έδρα τη Δουραχάνη Ιωαννίνων

Το 8ο Thessaloniki Food Festival στηρίζει ,όπως κάθε χρόνο, Τα ΒορΟινά των Χριστουγέννων.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2310 281617 και 2310 281632 ή στο info@wineroads.gr και από την ιστοσελίδα www.voroina.gr

Ώρα

(Δευτέρα) 6:00 μμ - 10:00 μμ(GMT+00:00)

Τοποθεσία

Electra Palace Hotel