13.6 C
Thessaloniki

Κυκλοφορώ με ασφάλεια στην πόλη μου

Κυ28Μαι11:14 πμΚυ11:14 πμΚυκλοφορώ με ασφάλεια στην πόλη μουΗ Δ΄ Δημοτική Κοινότητα σε συνεργασία με το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και την υποστήριξη της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, συνδιοργανώνουν εκδηλώσεις για την ενημέρωση και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων11:14 πμ - 11:14 πμ(GMT+00:00) ΦορέαςΔ' Δημοτική Κοινότητα

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Η Δ΄ Δημοτική Κοινότητα σε συνεργασία με το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και την συμμετοχή του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας Ι.Ο.ΑΣ “Πάνος Μυλωνάς”, την Παγκόσμια Οργάνωση Προσχολικής Αγωγής-Παράρτημα Θεσ/νίκης (ΟΜΕΡ), το 20ο Σύστημα Προσκόπων Τούμπας, την Active Hellas και την υποστήριξη της  Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, συνδιοργανώνουν εκδηλώσεις με θέμα: «Κυκλοφορώ με ασφάλεια στην πόλη μου».

Σκοπός των εκδηλώσεων είναι η κυκλοφοριακή αγωγή, ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Μαΐου από τις 10 το πρωί, στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του Κέντρου Πολιτισμού Τούμπας, Γρ. Λαμπράκη & Κλεάνθους 57, με ελεύθερη είσοδο.

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • δημιουργικά εργαστήρια, παιχνίδια δράσεων
  • παιδική έκθεση ζωγραφικής με θέμα την κυκλοφοριακή αγωγή από τα παιδιά των σχολείων της πόλης μας
  • προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ στο Αμφιθέατρο
  • εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ασφαλή χρήση του ποδηλάτου “Ποδηλατιζω με ασφάλεια” με την Active Hellas
  • εκπλήξεις και δρώμενα με οδηγό «τον Ευγένιο» την μασκότ του Ι.Ο.Α.Σ.
  • ενημερωτικές δράσεις από την Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εντάσσεται η σειρά συναντήσεων με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών των Σχολείων της Τούμπας η οποία θα πραγματοποιηθεί από την Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, στις ώρες 10 το πρωί με 2 το μεσημέρι από την Δευτέρα 22 έως την Παρασκευή 26 Μαΐου στο Αμφιθέατρο του Κέντρου Πολιτισμού Τούμπας και θα περιλαμβάνει προβολή ταινιών και συζητήσεις με στελέχη της Τροχαίας.

Ώρα

(Κυριακή) 11:14 πμ - 11:14 πμ(GMT+00:00)

Τοποθεσία

Κέντρο Πολιτισμού Τούμπας