14.4 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΑνακοινώσειςΔεκέμβριος 2018 στην Κεντρική Παιδική Βιβλιοθήκη Δήμου Θεσσαλονίκης

Δεκέμβριος 2018 στην Κεντρική Παιδική Βιβλιοθήκη Δήμου Θεσσαλονίκης

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
(Εθνικής Αμύνης 27, ισόγειο τηλ. 2313318572 & 2313318591)

 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ  2018

Ελάτε στην παρέα της Κεντρικής Παιδικής Βιβλιοθήκης για να ζήσουμε όλοι μαζί τη μαγεία των Χριστουγέννων. Θα παρακολουθήσουμε θεατρικές παραστάσεις και θα ακούσουμε Χριστουγεννιάτικα παραμύθια που μας ζεσταίνουν την καρδιά . Θα κάνουμε πειράματα από την χώρα των ξωτικών και του Άι Βασίλη. Θα τραγουδήσουμε και θα περάσουμε ευχάριστα με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες.  Τέλος θα περάσουμε ατέλειωτες ώρες χαράς και δημιουργίας φτιάχνοντας πρωτότυπες και μοναδικές χριστουγεννιάτικες κατασκευές .

Σας περιμένουμε!!!

«Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι δώρων αγάπης»
Ελάτε να φτιάξουμε όμορφα χριστουγεννιάτικα δωράκια με την τεχνική του ντεκουπάζ  πάνω σε σαπούνι. Με την καθοδήγηση της εθελόντριας Σοφίας Παπαδοπούλου.
Υλικά που θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας: ένα σαπούνι με λεία επιφάνεια.
Για γονείς και  παιδιά  6 – 12 χρονών .
 Δευτέρα 3/12/2018, ώρα 5.00 μ.μ. – 6.00μ.μ.

 «Παραμύθια που ζεσταίνουν την καρδιά»
Κάτι περίεργο συμβαίνει, εδώ στης γης τα πάνω μέρη,
Κάθε χρονιά τέτοιον καιρό, ένα αστέρι λάμπει στον ουρανό,
Είν’ ο Χριστός που φέρνει λάμψη, και τη ζωή μας θέλει ν’ αλλάξει
Και τότε οι άνθρωποι όλο χαρά, λεν παραμύθια στη σειρά.
Λεν παραμύθια που δεν πονούν και κάνουν όλους να ευτυχούν.
Λεν παραμύθια για να γελάσουν, για να συγκινηθούν μα και να κλάψουν.
Παραμύθια και τραγούδια απ’ όλον τον κόσμο, για τα Χριστούγεννα, με συνοδεία μουσικών οργάνων, από τη μουσικό-παραμυθού, Μαρία Γκόγκα.
Τετάρτη 5/12/2018, ώρα 10.30 π.μ. – 11.30 π.μ.

«Πειράματα από τη χώρα των ξωτικών και του Άι Βασίλη»
Κρύο, χιόνια παντού, φωτισμένα σπιτάκια όλο ζωή.  Τι κάνει τα ξωτικά
να δουλεύουν χαρούμενα, πώς διασκεδάζουν και τι εκπλήξεις ετοιμάζουν;
Με τη φαντασία μας και με την επιστήμη ας επισκεφτούμε τη χώρα των ξωτικών και να μαγευτούμε από το φως, τους ήχους, τα πειράγματα και τις ζαβολιές που κάνουν για να διασκεδάσουν. Με την ομάδα Physics Partizani.
Για παιδιά 6 -12 χρονών.
Τετάρτη 5/12/2018, ώρα 6.30 μ.μ.  – 7.30 μ.μ.

«Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι»
Διακοσμούμε με χριστουγεννιάτικες παραστάσεις επιτραπέζια κεριά με την τεχνική του ντεκουπάζ  πάνω σε κερί. Με την καθοδήγηση της εθελόντριας Σοφίας Παπαδοπούλου.
Υλικά που θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας:
ένα επιτραπέζιο κερί με λεία επιφάνεια  και χαρτοπετσέτες με χριστουγεννιάτικη απεικόνιση.
Για γονείς και  παιδιά 6 -12 χρονών.
Δευτέρα 10/12/2018, ώρα 5.00 μ.μ. – 6.00 μ.μ.

«Ομήρου Οδύσσεια»
Θεατρική Παράσταση από την ομάδα θεάτρου «Μικρός Βορράς»
Η Κεντρική Παιδική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης φιλοξενεί στον χώρο της την «Οδύσσεια» του Ομήρου που παρουσιάζεται από τη νεανική σκηνή του Μικρού Βορρά τη Δευτέρα  10/12/2018, ώρα 6.30 μ.μ. Κεντρικό θέμα της Οδύσσειας είναι ο αγώνας του βασιλιά της Ιθάκης, του Οδυσσέα, να επιστρέψει με τους συντρόφους του από την Τροία στο νησί του και να ξαναπάρει τη θέση που είχε στο σπίτι του και στον λαό του. Μέσα από διάφορα είδη θεάτρου, παντομίμα, χρήση μάσκας, ζωντανή μουσική και τραγούδι, αυτοσχεδιασμό και φυσικά διάδραση, παρουσιάζεται ολόκληρη η Οδύσσεια – περισσότεροι από 10.000 στίχοι – μέσα σε μία ώρα και κάτι. Γραμμένη περίπου 2.500 χρόνια πριν, πόσο σύγχρονη μπορεί να είναι μια από τις διάσημες ιστορίες του κόσμου;
Κείμενο: Μικρός Βορράς. Σκηνοθεσία: Τάσος Ράτζος . Σκηνικό-κοστούμια: Μαρία Καβαλιώτη. Μουσική: Θοδωρής Παπαδημητρίου, Γιώργος Βραχνός.
Επιμέλεια Κίνησης: Λένα Μοσχά. Συνεργάτης στο διαδραστικό μέρος: Φλώρα Σπύρου. Διδασκαλία Τραγουδιών: Έλσα Μουρατίδου. Βοηθός σκηνοθέτη: Πολυξένη Αϊμαλιώτη. Φωτογραφία και βίντεο: Γιάννης Τόμτσης. Προώθηση: Γιώτα Σωτηροπούλου. Οργάνωση παραστάσεων: Τατιάνα Νικολαΐδου.
Παίζουν: Γιώργος Βραχνός, Δήμητρα Σταματίου, Κίκα Ζαχαριάδου, Χρήστος Τσάβος.
Για μικρούς (από Δ΄ Δημοτικού και άνω) και μεγάλους, μέχρι 40 άτομα. 
Χωρίς οικονομική επιβάρυνση.
Με τηλεφωνική προεγγραφή στο 2313318591 τις ώρες 12.30 μ.μ. – 3.00 μ.μ.
Δευτέρα 10/12/2018,  ώρα 6.30 μ.μ.-  8.00 μ.μ.

«Οι κάρτες των ευχών»
Ένα δημιουργικό εργαστήρι για να κατασκευάσουμε τις δικές μας κάρτες  και να υποδεχθούμε τα Χριστούγεννα κα τη Νέα Χρονιά με πολλές ευχές. Κάρτες  εμπνευσμένες από έργα καλλιτεχνών, από τη φαντασία και τα όνειρά μας. Μαζί μας θα είναι η Αction Art, με τους εθελοντές της, τους καλλιτέχνες και τους παιδαγωγούς της.
Υλικά που θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας: 1 χαρτόνι κανσόν λευκό Α4 , κόλλα κορδέλες, κουμπιά, χαρτί περιτυλίγματος και ότι άλλο θέλετε.
Για γονείς και παιδιά από 5 χρονών και άνω.
Τετάρτη 12/12/2018, ώρα 6.30 μ.μ. – 8.00μ.μ

«… και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα…»
Η Ροδάνθη Δημητρέση αφηγήτρια, εικαστικός, παιδαγωγός και μέλος της ομάδας του Εργαστηρίου Αφήγησης της Action Art, έρχεται στη βιβλιοθήκη μαζί με τους φίλους της, νεράιδες, μάγισσες, δράκους και ξωτικά για να γίνουμε όλοι μία παρέα.
Πέμπτη 13/12/2018, ώρα 9.00 π.μ. -10.00 π.μ.

«Μαγικά Χριστούγεννα στη βιβλιοθήκη με μουσική και παραμύθια αγάπης»
Οι μικροί μας φίλοι (4 – 5 χρονών) που συμμετέχουν στο εργαστήρι μουσικής προπαιδείας της βιβλιοθήκης μας, θα μας χαρίσουν όμορφες μουσικές στιγμές τραγουδώντας μας χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα με την καθοδήγηση της μουσικοπαιδαγωγού Ξένιας Γαβριηλίδου.
Πέμπτη  13 /12/2018, ώρα 5.30 μ.μ – 6.00 μ.μ.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει αφήγηση παραμυθιών.
Οι παραμυθούδες Χρυσάνθη Βουδούρη και Ασημένια Ταμπάκη, μέλη του εργαστηρίου της Action Art, θα αφηγηθούν λαϊκά παραμύθια για να γιορτάσουμε «Μαγικά Χριστούγεννα με παραμύθια αγάπης».
Για όλους μικρούς και μεγάλους.
Πέμπτη  13 /12/2018, ώρα 6.00 μ.μ. –  6.30 μ.μ.

«Παρέα με τον συγγραφέα στη βιβλιοθήκη μου»
Η συγγραφέας Ελένη Πολυματίδου θα μας αφηγηθεί την ιστορία του βιβλίου της  «Θα μου χάριζες τα μαλλιά σου;» που μας μιλά για τη διαφορετικότητα και μεταδίδει ένα πολύ ισχυρό μήνυμα αγάπης. Για κάποιους μπορεί τα πυκνά φουντωτά μαλλιά να είναι ένα χαρακτηριστικό πάνω τους που τους κάνει να ξεχωρίζουν και να νιώθουν αμήχανα και για κάποιους άλλους το να μην έχουν καθόλου μαλλιά. Πώς το διαχειρίζεται η ηρωίδα της ιστορίας; Τι συμβαίνει όταν η Ελένη συναντά τυχαία τη Στεφανία;
Με τη διαφορετικότητά τους να τις ενώνει, έρχονται πιο κοντά… και μήπως τελικά συμπληρώνουν η μία την άλλη;
Δευτέρα 17/12/2018, ώρα 10.30 π.μ. – 12.00 μ.

«Χριστουγεννιάτικο στεφάνι»
Ελάτε να φτιάξουμε ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο στεφάνι, με την καθοδήγηση της εικαστικού Δημητρούλας Τεκτονίδου.
Υλικά που θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας: 1 χάρτινο πιάτο, 1 χαρτί Α4 πράσινο, 1 χαρτί Α4 οποιουδήποτε χρώματος, κόλλα, κουμπιά, κορδέλες και ό,τι άλλο θέλετε.
Για παιδιά 6 – 12 χρονών.
 Δευτέρα 17/12/2018, ώρα 7.00 μ.μ. – 8.00 μ.μ.

«Παίζουμε – τραγουδάμε Τριβιζά: Τα τρία μικρά λυκάκια»
Η Κεντρική Παιδική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη μουσικοπαιδαγωγική ομάδα ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ, παρουσιάζει την παράσταση του μουσικού θεάτρου «Παίζουμε – τραγουδάμε Τριβιζά: Τα τρία μικρά λυκάκια» εμπλουτισμένη με τραγουδοπαιχνίδια και χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
Συντελεστές:
Σενάριο  Στίχοι – Μουσική: Νίκος Θεοδωρίδης. Μουσική και φωνητική διδασκαλία: Νίκος Θεοδωρίδης,  Πολύβιος Ανδρούτσος. Σκηνοθετική και σκηνογραφική επιμέλεια: Παιχνιδιάτορες του Πύργου.
Παίρνουν μέρος οι καλλιτέχνες-παιδαγωγοί-εμψυχωτές:
Πολύβιος Ανδρούτσος, Ελένη Γιουρτσίδου, Αθανάσιος Γκούγκλας, Παρασκευή Δημητριάδου, Ελένη Δημοπούλου,   Αγάπη Ζίζικα, Lana Zivanovic, Νίκος Θεοδωρίδης, Ιωάννα Ιμέρ, Φωτεινή Καλογροιάκη, Ευαγγελία Κανακάκη, Βασιλική Κιορίδου,  Αναστασία Κουτσιλιέρη, Κατερίνα Μαμούχα, Χριστίνα Μιχαλάκη, Βίκτωρ Μωυσής, Σταματίνα Παλαιοχωρινού, Ευθυμία Πανταζοπούλου,  Μαριάνθη Παπαδοπούλου, Μαρία Πετώνη, Πολυξένη Σαλωνίδη, Ελένη Σαρρή, Γεωργία Σεργίνη, Μαγδαληνή Τσίγκου, Δέσποινα Φάκη.
Για παιδιά 4 – 10 χρονών. Είσοδος ελεύθερη.
Τετάρτη 19/12/2018, ώρα 6.30 μ.μ. – 7.30 μ.μ.

Το μπλε κοχύλι των Χριστουγέννων»  από την Πολύχρωμη Ομπρέλα!
Ένα μουσικοθεατρικό δρώμενο με παράλληλη αφήγηση από τις εμψυχώτριες της  Πολύχρωμης Ομπρέλας: Ελένη Γιουρτσίδου, Αγάπη  Ζίζικα, Αναστασία Κουτσιλιέρη.
 Θα παρουσιαστεί το παραμύθι «Το μπλε κοχύλι» της Μαριβίτας Γραμματικάκη «Κάποτε μία πριγκίπισσα, η Τρισεύγενη, πήρε ως κληρονομιά από τη μητέρα της ένα μαγικό μπλε κοχύλι που είχε τη δύναμη να πραγματοποιεί επιθυμίες. Όμως, η κακιά μητριά της προσπαθούσε με κάθε τρόπο να πάρει αυτό το κοχύλι μέχρι που τελικά τα κατάφερε. Από εκεί και πέρα αρχίζει το ταξίδι της Τρισεύγενης».
Στην συνέχεια θα πραγματοποιηθούν βιωματικά παιχνίδια μέσα σε μία χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα με πολλές εκπλήξεις. Ελάτε, λοιπόν, να ακολουθήσουμε την Τρισεύγενη στον μαγικό κόσμο του μπλε κοχυλιού.
Για παιδιά από 4 – 8 χρονών.
Πέμπτη  20/12/2018, ώρα 6.00 μ.μ. – 7.00 μ.μ.

«Γιορτινή παράσταση»
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και οι φωνές που τονίζουν την αξία της αγάπης, της αλληλεγγύης και της προσφοράς πυκνώνουν. Η Κεντρική Παιδική Δημοτική Βιβλιοθήκη σας προσκαλεί σε ένα ταξίδι συναισθημάτων για μικρούς και μεγάλους. Μέσα από πίνακες ζωγραφικής, εικόνες, γιορτινές ιστορίες και με τη βοήθεια της φαντασίας τους τα παιδιά του εργαστηρίου του μουσικοθεατρικού παιχνιδιού θα ζωντανέψουν  ήρωες και σκηνικά, θα  αφηγηθούν και θα παίξουν  την δική τους παράσταση με την καθοδήγηση της εκπαιδεύτριας τους,  Δομνίκης Βαγιάτη.
Για παιδιά από 6 -12 χρονών και γονείς.
Υλικά που θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας:  μικρά και μεγάλα ανακυκλώσιμα υλικά που θα βρείτε στο σπίτι σας, μαρκαδόρους και ό,τι άλλο υλικό θέλετε (χρυσόσκονη, γκοφρέ χαρτί, αστέρια, χαρτόνι κ.α.).
Παρασκευή 21/12/2018, ώρα 5.00 μ.μ. – 7.00 μ.μ.

Εκπαιδευτικά προγράμματα στην Κεντρική Παιδική Βιβλιοθήκη

«Όταν ο Εγκέλαδος χτυπά»
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε μαθητές Δ΄- ΣΤ΄ Δημοτικού και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Σεισμολογικό Σταθμό του Α.Π.Θ. Μέγεθος, εστία, ένταση, επίκεντρο, εστιακό βάθος, σεισμική ακολουθία, όροι που  χαρακτηρίζουν πάντα ένα σεισμό. Τι είναι όμως ο σεισμός, πώς δημιουργείται ,τι συμβαίνει σε έναν σεισμολογικό σταθμό , ποια είναι τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να ακολουθήσουμε;
Ο διδάκτορας σεισμολογίας Οδυσσέας Γαλάνης θα λύσει όλες τις απορίες μας που αφορούν στο φαινόμενο του σεισμού μέσω ενός πλούσιου οπτικοακουστικού υλικού.
Δευτέρα 3/12/2018, ώρα 10.00 – 11.00 &  11.00 – 12.00

«Ο Κόσμος μας μέσα από τους χάρτες»
Ένα εκπαιδευτικό  πρόγραμμα που απευθύνεται σε μαθητές της Ε΄ και Στ΄  Δημοτικού και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ιστορικό Αρχείο Μακεδονίας – Αρχείο Χαρτογραφικής Κληρονομιάς.
Πώς έφτιαχναν παγκόσμιους χάρτες οι αρχαίοι πολιτισμοί;
Η Αυστραλία είναι “πάνω” ή “κάτω” στον χάρτη;
Ποια είναι μεγαλύτερη, η Αφρική ή η Γροιλανδία;
Υπάρχουν ακόμα αχαρτογράφητες περιοχές της Γης;
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Αρχείου Χαρτογραφικής Κληρονομιάς «Ο Κόσμος μας μέσα από τους Χάρτες», μας βοηθάει να ταξιδέψουμε νοητά σε όλο τον κόσμο και να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα τη γεωγραφία, την ιστορία, τον πολιτισμό και τη σύγχρονη εικόνα του, με τη βοήθεια των κατάλληλα επιλεγμένων δορυφορικών εικόνων και χαρτών, γεωφυσικών, πολιτικών, τυπολογικών, στερεοτυπικών κ.ά. θεματικών χαρτών.
Η παρουσίαση συνδυάζεται με εκπαιδευτικά χαρτογραφικά παιχνίδια.
Πέμπτη 6/12/2018, ώρα 10.00  – 11.00 & 11.00 – 12.00

«Κυκλοφορώ με ασφάλεια στο οδικό περιβάλλον»
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής για μαθητές Δημοτικού σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης. Στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση των παιδιών στους κανόνες οδικής ασφάλειας και η βελτίωση της οδικής τους συμπεριφοράς.  Για τη διεξαγωγή του προγράμματος θα χρησιμοποιηθεί «οδικός τάπητας» και γυαλιά –  μάσκες προσομοίωσης για την υλοποίηση των εκπαιδευτικών διαδραστικών παιχνιδιών . Τέλος, θα διανεμηθεί σε όλα τα παιδιά έντυπο υλικό κυκλοφοριακού ενδιαφέροντος.
Τετάρτη 12/12/2018, ώρα 10.00 – 11.00  & 11.00 – 12.00

Εργαστήρια στην Κεντρική Παιδική Βιβλιοθήκη
(Τα παιδιά που συμμετέχουν έχουν ήδη εγγραφεί)

«Εργαστήρι ζωγραφικής» (δύο τμήματα)
Κάθε Δευτέρα 6.00 μ.μ. – 7.00 μ.μ. (α’ τμήμα) και 7.00 μ.μ. – 8.00 μ.μ. (β’ τμήμα)
Οι μικροί μας φίλοι 6 – 7 χρονών και 8 – 10 χρονών, με δημιουργική διάθεση και χαρά  κάθε Δευτέρα συμμετέχουν στο εργαστήρι ζωγραφικής που λειτουργεί στην Κεντρική Παιδική Βιβλιοθήκη. Υπεύθυνη του εργαστηρίου  η εικαστικός Δημητρούλα Τεκτονίδου .  Τα μαθήματα ζωγραφικής τη Δευτέρα 3/12 και 17/12/2018 θα έχουν  χριστουγεννιάτική θεματολογία  και θα πλαισιώνονται με χριστουγεννιάτικες κατασκευές.

 «Τμήμα εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας»
Κάθε Τρίτη 5.00 μ.μ. –  6.00 μ.μ. (4/12, 11/12 και 18/12/2018).
Μέσα από διαδικασίες ευχάριστες, όπως ζωγραφική, μουσική και παιχνίδι  γίνεται η προσέγγιση στην αγγλική γλώσσα. Παράλληλα οι μικροί μας φίλοι 6 έως 8 χρονών μαθαίνουν και να γράφουν τις πρώτες τους αγγλικές λέξεις με τη δασκάλα τους Αλεξάνδρα Τσόγκα. 

«Εργαστήριo Φωτοανάγνωσης»
Κάθε Τρίτη 6.00 μ.μ. –  7.30 μ.μ.    (4/12, 11/12 και 18/12/2018).
 Σκοπός του εργαστηρίου είναι η βελτίωση της μνήμης και της ταχύτητας ανάγνωσης των παιδιών της Γ΄ και Δ΄ δημοτικού μέσα από το παιχνίδι και τις διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Υπεύθυνη του εργαστηρίου η  ψυχολόγος Βασιλική Γιαννακοπούλου.  

«Εργαστήριo εκπαιδευτικής Ρομποτικής  – EdilaB»
Κάθε Τετάρτη 5.00 μ.μ. – 6.30 μ.μ. (5/12, 12/12 και 19/12/2018)
 Η εκπαιδευτική ρομποτική είναι μια δραστηριότητα μέσω της οποίας τα παιδιά της βιβλιοθήκης μας 9 – 12 χρονώνμαθαίνουν να κατασκευάζουν και να προγραμματίζουν ρομπότ.
Τα δωρεάν μαθήματα Ρομποτικής έχει αναλάβει το Εργαστήριο Διδακτικής της Φυσικής και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του ΑΠΘ και οι Physics Partizani.

«Εργαστήρι Μουσικής προπαιδείας»
Κάθε Πέμπτη 5.00 μ.μ. – 6.00 μ.μ. (13/12 και 20/12/2018).
Μέσα σε ένα ευχάριστο κλίμα χαράς και ψυχαγωγίας οι μικροί μας φίλοι 4 και 5 χρονών συνεχίζουν την εξερεύνηση των στοιχείων της μουσικής , του ρυθμού και της μελωδίας των χριστουγεννιάτικων τραγουδιών. Με την καθοδήγηση της Μουσικοπαιδαγωγού του Δημοτικού Ωδείου Ξένιας Γαβριηλίδου προετοιμάζονται στις συναντήσεις τους για τη Χριστουγεννιάτικη Μελωδική γιορτή που θα μας χαρίσουν την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018,  στις 5.30 μ.μ.στην Κεντρική Παιδική Βιβλιοθήκη.

«Εργαστήρι Μουσικοθεατρικού παιχνιδιού»
Κάθε Παρασκευή 5.00 μ.μ. – 6.30 μ.μ. (7/12, 14/12 και  21/12/2018).
Τα παιδιά 9 έως 12 χρονών θα ενεργοποιήσουν το σώμα τους μέσα από θεατρικά παιχνίδια.  Μίμηση, παιχνίδια ρόλων, αναπαράσταση και καλλιέργεια αισθήσεων. Υπεύθυνη του εργαστηρίου είναι η Δομνίκη Βαγιάτη, τελειόφοιτη του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. και πτυχιούχος μουσικής Αρμονίας.

«Λέσχη ανάγνωσης και δημιουργικής γραφής»
Κάθε Παρασκευή 7.00 μ.μ.  – 8.30 μ.μ.
Μια δράση φιλαναγνωσίας και δημιουργικής γραφής, με κύριο χαρακτηριστικό την ευχαρίστηση και όχι την «υποχρέωση». Τα παιδιά 9 – 12 χρονών επιλέγουν το βιβλίο που θα ήθελαν να διαβαστεί και αρχίζει η περιπλάνηση …
Την Παρασκευή 7/12, 14/12 και  21/12/2018, διαβάζουμε  Χριστουγεννιάτικα Διηγήματα και γράφουμε χριστουγεννιάτικες ιστορίες με τη φιλόλογο  Συλβάνα Ματσέλη και την εκπαιδεύτρια δημιουργικής γραφής Ελένη Ευαγγελίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ