18.3 C
Thessaloniki

Αγορά γαλλικής γαστρονομίας στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

Πα23ΦεβΟλοήμερηΣα24Αγορά γαλλικής γαστρονομίας στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης(Ολοήμερη)(GMT+00:00)

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Αγορά γαλλικής γαστρονομίας Θεσσαλονίκης 23 και 24 Μαρτίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

Η γαστρονομία και η συνήθεια οικογενειακών και φιλικών γευμάτων αποτελούν δύο από τα πολλά κοινά σημεία που ενώνουν Έλληνες και Γάλλους.
Στις 23 και 24 Μαρτίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης (αίθουσα Αλλατίνη-Ντασώ), επιθυμούμε να επαναλάβουμε την επιτυχή περσινή ΑΓΟΡΑ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ με σκοπό να γνωστοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο την γαλλική γαστρονομία. Όπως τον Μάρτιο του 2017, παραγωγοί και εισαγωγείς θα παρουσιάσουν γαλλικά τοπικά προϊόντα (τρόφιμα, κρασιά) που θα τα προσφέρουν για γευσιγνωσία στο ευρύ κοινό.
Για την δεύτερη αυτή έκδοση θα υπάρξει μια καινοτομία: παραγωγοί και εισαγωγείς θα μπορούν να πωλούν τα προϊόντα που θα παρουσιάζουν.
Η αγορά θα είναι ανοικτή στο ευρύ κοινό για δύο ημέρες: το απόγευμα της Παρασκευής 23 και το πρωί του Σαββάτου 24 Μαρτίου. Μέρος του προγράμματος θα αφορά αποκλειστικά τους επαγγελματίες της εστίασης, του ξενοδοχειακού κλάδου και του εμπορίου τροφίμων από τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα.
Οι ακριβείς ώρες προσέλευσης θα καθοριστούν αργότερα.
Η γαλλική αυτή αγορά διοργανώνεται στο πλαίσιο της εκδήλωσης “Goût de / Good France” που διεξάγεται σε όλο τον κόσμο από το Γαλλικό Υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών υποθέσεων.
Εντάσσεται επίσης στις εκδηλώσεις του “FOOD FESTIVAL” του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ώρα

Φεβρουάριος 23 (Παρασκευή) - 24 (Σάββατο)(GMT+00:00)

Τοποθεσία

Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης