20.9 C
Thessaloniki

Δράσεις – εκδηλώσεις βιβλιοθηκών

Οι Βιβλιοθήκες μας είναι κάτι παραπάνω από νούμερα, πληροφορίες ή συλλογές.
Είναι πάνω απ’ όλα ο χώρος που ενώνει ανθρώπους και ιδέες στην τοπική μας κοινωνία και στηρίζουμε την επιτυχημένη λειτουργία τους:

  • στη συνέπεια προς τους πολίτες,
  • στην ποιότητα των υπηρεσιών τους,
  • στη συμμετοχή των εθελοντών, καθώς και
  • στις συνεργασίες που αναπτύσσουμε με φορείς, συλλόγους, οργανώσεις, απλούς πολίτες της γειτονιάς.

Στον χάρτη που ακολουθεί μπορείτε να εντοπίσετε τη βιβλιοθήκη που σας ενδιαφέρει κάνοντας κλικ πάνω στο σημείο της. Ακριβώς από κάτω θα εμφανιστούν τα στοιχεία επικοινωνίας και στην επιλογή Περισσότερα θα μεταφερθείτε στη σελίδα της βιβλιοθήκης που επιλέξατε, μέσα από την οποία μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά για τις δράσεις και τις εκδηλώσεις που γίνονται εκεί.

 

  • Εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, εργαστήρια για ενήλικες

  • Λέσχη ανάγνωσης για ενήλικες

    Το Τμήμα Περιφερειακών Βιβλιοθηκών έχει δημιουργήσει Λέσχες Ανάγνωσης προσφέροντας τη δυνατότητα ενός εποικοδομητικού τρόπου για την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου. Η θεματολογία καθορίζεται από τα μέλη της κάθε λέσχης.

    Ως Λέσχες Ανάγνωσης θεωρούμε μια παρέα ανθρώπων που έχουν συμφωνήσει να συναντιούνται σε τακτά διαστήματα (συνήθως μία φορά τον μήνα) και θέλουν να μοιραστούν τη συγκίνηση, το πάθος, τον προβληματισμό, τις ιδέες και τα συναισθήματα που προκύπτουν διαβάζοντας ένα βιβλίο που αποφάσισαν. Οι Λέσχες Ανάγνωσης αποτελούν ουσιαστικά μια ομάδα, που βασίζεται στην ελευθερία, την ευελιξία και την προσαρμογή στα γούστα των ανθρώπων που την απαρτίζουν, με κοινό παρανομαστή και επιδίωξη την ανάγνωση και τη συζήτηση. Είναι ένας εξαιρετικά απλός και ολοένα πιο δημοφιλής τρόπος να καλλιεργηθεί η σχέση με το διάβασμα, η επαφή και επικοινωνία με άλλους ανθρώπους και η δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου.

    εκδηλωσεις
  • Λέσχες ανάγνωσης αστυνομικού μυθιστορήματος

    Το αστυνομικό μυθιστόρημα αποτελεί ένα ξεχωριστό είδος λογοτεχνικής αφήγησης με σταθερούς κανόνες γραφής που το διακρίνουν από τα άλλα λογοτεχνικά είδη, ασχολείται με κάποιο μυστήριο ή γρίφο σχετικό με την παραβίαση και την εφαρμογή των νόμων και την ανάλογη έρευνα για τη λύση του.

    Η Λέσχη Ανάγνωσης στοχεύει στη γνωριμία με τους συγγραφείς και την Αστυνομική Λογοτεχνία. Ο αριθμός των συμμετεχόντων της κάθε ομάδας δεν υπερβαίνει τα 15 άτομα και οι συναντήσεις πραγματοποιούνται μια φορά τον μήνα κατά τις απογευματινές ώρες στον χώρο των βιβλιοθηκών.

    εκδηλωσεις
  • Εκδηλώσεις για παιδιά

  • Εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, εργαστήρια για παιδιά

    Τα εργαστήρια είναι κύκλοι συναντήσεων σε εβδομαδιαία βάση , απευθύνονται σε παιδιά ή ενήλικες και αφορούν δραστηριότητες όπως τα εικαστικά , τη μουσική , το θέατρο, τη δημιουργική γραφή, το σκάκι αλλά και χειροτεχνικές δημιουργίες.

    εκδηλωσεις
  • Λέσχη ανάγνωσης για παιδιά