Προβεβλημένα

Σεμινάρια πρώτων βοηθειών για το προσωπικό των δημοτικών παιδικών σταθμών σε συνεργασία με τον όμιλο «ΤΙΤΑΝ».

Η Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον όμιλο «ΤΙΤΑΝ» διοργανώνει βιωματικά σεμινάρια πρώτων βοηθειών για το προσωπικό των δημοτικών Βρεφονηπιακών / Παιδικών Σταθμών, με στόχο  την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση οποιουδήποτε έκτακτου περιστατικού.

Η δράση ξεκινάει σήμερα, Τρίτη 26 Μαρτίου 2019 και θα επαναληφθεί στις 2 και στις 9 Απριλίου 2019. Ο κύκλος του κάθε σεμιναρίου θα ολοκληρώνεται μέσα σε τρεις ημέρες και θα περιλαμβάνει τέσσερις θεματικές ενότητες:

 • Καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση – χρήση απινιδωτή
 • Αντιμετώπιση πνιγμού- πνιγμονής
 • Αντιμετώπιση καταστάσεων με απώλεια συνείδησης
 • Περιποίηση τραύματος εγκαύματος και αιμορραγίας

Τα σεμινάρια, πραγματοποιούνται από πιστοποιημένους εκπαιδευτές του ομίλου «ΤΙΤΑΝ» στο κτίριο της  Διεύθυνσης  Παιδικών Σταθμών (Ελευθερίας 24, 3ος όροφος).

 

Προβεβλημένα

Εκτελούμενες εργασίες φυτοπροστασίας σε οδούς της πόλης μας.

Η Διεύθυνση Διαχείρισης Αστικού Περιβάλλοντος και το Τμήμα Αλσών Δενδροστοιχιών και Φυτωρίων στο πλαίσιο της συντήρησης και προστασίας των δενδροστοιχιών της πόλης θα πραγματοποιήσει εργασίες φυτοπροστασίας την Τρίτη 3, την Τετάρτη 4, την Πέμπτη  5 και την Παρασκευή 6 Ιουλίου κατά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στις οδούς  Τσιμισκή, Αλεξάνδρου Σβώλου, Λεωφόρο Στρατού, Αν. Θράκης, Μ. Ασίας, Επταλόφου, Εφέσου, Ιπποδρομίου. Οι εργασίες θα γίνουν με ψεκαστική αντλία, ώστε να γίνει καλύτερη διαβροχή των δέντρων και χρήση βιολογικών σκευασμάτων. Παρακαλούμε για την προσοχή των πολιτών στην περίπτωση κίνησής τους στις παραπάνω οδούς κατά την διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών.

Το Τμήμα Αλσών, Δενδροστοιχιών και Φυτωρίων θα είναι στη διάθεση των πολιτών για πληροφορίες ή διευκρινίσεις σχετικά με το παραπάνω θέμα.

 

Προβεβλημένα

Προσαρμογή του προγράμματος εξυπηρέτησης των πολιτών, στο Δημοτολόγιο και Ληξιαρχείο Θεσσαλονίκης λόγω της εφαρμογής του πληροφοριακού συστήματος «Μητρώο Πολιτών».

Προσαρμογή του  προγράμματος εξυπηρέτησης των πολιτών, στο Δημοτολόγιο και  Ληξιαρχείο Θεσσαλονίκης λόγω της εφαρμογής του πληροφοριακού συστήματος «Μητρώο Πολιτών».

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών (ΦΕΚ 3/Β/5-1-2018) και λόγω της εφαρμογής  του νέου πληροφοριακού συστήματος Μητρώου πολιτών τροποποιείται το πρόγραμμα εξυπηρέτησης των πολιτών στο Δημοτολόγιο και Ληξιαρχείο Θεσσαλονίκης ως  εξής:

 • Τμήμα Δημοτολογίου

Από την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018 έως και την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018 παύει οποιαδήποτε ενέργεια ενημέρωσης στα Δημοτολόγια και δεν θα διενεργούνται μεταβολές. Παρακαλούνται οι πολίτες για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους να προσέρχονται στην Υπηρεσία Δημοτολογίου μετά την Τρίτη 23 Ιανουαρίου όπου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες εργασίες των υπηρεσιών.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2313317392, 2313317441, 2313317426, 2313317412, 2313317419, 2313317396, 2313317398, 2313317430, 2313317432, 2313317438, 2313317437, 2313317450.

 • Τμήμα Ληξιαρχείου

Από την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018  έως και την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 δεν θα λειτουργεί το υφιστάμενο πληροφοριακό σύστημα καταχώρησης ληξιαρχικών γεγονότων. Σύμφωνα με την 1/2018 εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών το προαναφερθέν διάστημα θα καταχωρούνται χειρόγραφα οι ληξιαρχικές πράξεις θανάτου και προτείνεται στους πολίτες, προς αποφυγή ταλαιπωρίας τους, να προσέρχονται στο ληξιαρχείο μετά την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα Για γεννήσεις: 2313317503, 2313317210, 2313317203, 2313317204, 2313317202, θάνατοι: 2313317485, γάμοι – μεταβολές: 2313317489, 2313317487, 2313317505, 2313317229, αντίγραφα: 2313317413, 2313317420, 2313317495

Δημόσια Διαβούλευση της υπ΄αριθμ. 1726 / 2019 Μελέτης του Τμήματος Εκδηλώσεων και Προγραμμάτων της Δ/νσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού αναφορικά με την «Προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού για σχολικά συγκροτήματα και εξοπλισμού Ειδικών Σχολείων του Δήμου Θεσσαλονίκης», προϋπολογισμού δαπάνης 253.704,00€ με ΦΠΑ 24%.

 Πρόσκληση για Δημόσια Διαβούλευση της υπ΄αριθμ. 1726 / 2019 Μελέτης του Τμήματος Εκδηλώσεων και Προγραμμάτων της Δ/νσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού αναφορικά με την «Προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού για σχολικά συγκροτήματα και εξοπλισμού Ειδικών Σχολείων του Δήμου Θεσσαλονίκης», π.δ. 253.704,00€ με ΦΠΑ 24%.

Προσκαλούμε σε ανοικτή Δημόσια Διαβούλευση, μη δεσμευτικής συμμετοχής οικονομικών φορέων, με σκοπό τη συλλογή εποικοδομητικών παρατηρήσεων και σχολίων για την υπ΄αριθμ. 1726 / 2019 Μελέτη του Τμήματος Εκδηλώσεων και Προγραμμάτων της Δ/νσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού αναφορικά με την «Προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού για σχολικά συγκροτήματα και εξοπλισμού Ειδικών Σχολείων του Δήμου Θεσσαλονίκης», π.δ. 253.704,00€ με ΦΠΑ 24%.
Η Διαβούλευση θα διαρκέσει για χρονικό διάστημα 15 (δέκα πέντε) ημερών από την ημερομηνία ανάρτησης.
Η παρούσα ανακοίνωση θα αναρτηθεί στον ιστότοπο του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) (http://www.eprocurement.gov.gr) στο σύνδεσμο «Διαβουλεύσεις» και στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης (thessaloniki.gr) στο μενού «ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ», υπο-μενού «Προκηρύξεις-Διακηρύξεις» και στην επιλογή «Διαβουλεύσεις Προκηρύξεων», με τίτλο «Δημόσια διαβούλευση για την προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού για σχολικά συγκροτήματα και εξοπλισμού Ειδικών Σχολείων του Δήμου Θεσσαλονίκης», π.δ. 253.704,00€ με ΦΠΑ 24%.
Τα σχόλια για τη διαβούλευση μπορούν να υποβληθούν για το σύνολο της διαβούλευσης άμεσα και αυτόματα, μέσω της πλατφόρμας ΕΣΗΔΗΣ με την επιλογή «Καταχώρηση σχολίου» και εισαγωγή κειμένου με πληκτρολόγηση ή με αντιγραφή για κάθε παράγραφο ή άρθρο ή για το σύνολο των τεχνικών προδιαγραφών.
Με την επιλογή αυτή και γενικότερα στην πλατφόρμα διαβουλεύσεων του ΕΣΗΔΗΣ δεν γίνεται επισύναψη αρχείων. Αρχεία μπορούν να αποσταλούν στο e-mail: diavoulefsi@eprocurement.gov.gr, μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις στοιχείων που δεν μπορούν να ενσωματωθούν ως κείμενο στην «Καταχώρηση σχολίου» και είναι σημαντικά για τη διαβούλευση (π.χ. χάρτες, φωτογραφίες κ.λπ.).
Κάθε αποστολή στο e-mail: diavoulefsi@eprocurement.gov.gr θα αξιολογείται. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι η καταχώρηση των σχολίων μπορεί να γίνει με εισαγωγή κειμένου στο πεδίο «Καταχώρηση σχολίου», τότε δεν θα γίνεται ανάρτηση των εν λόγω σχολίων από τον διαχειριστή των διαβουλεύσεων, αλλά θα ενημερώνεται ο αποστολέας για τη χρησιμοποίηση της επιλογής αυτής, εφόσον επιθυμεί την ανάρτηση των σχολίων του.
Σε κάθε περίπτωση τα σχόλια που έρχονται στο e-mail: diavoulefsi@eprocurement.gov.gr, αποστέλλονται στην αναθέτουσα αρχή που επιθυμεί τη διαβούλευση.
Μετά το πέρας της προθεσμίας για τη διενέργεια της Δημόσιας Διαβούλευσης, θα αναρτηθεί σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης (thessaloniki.gr), με τα στοιχεία των οικονομικών φορέων που συμμετείχαν στη διαδικασία και θα αναρτώνται οι παρατηρήσεις που υποβλήθηκαν.
Επισημαίνεται ότι τα καταχωρημένα σχόλια των οικονομικών φορέων, αναρτώνται αυτούσια στην ηλεκτρονική φόρμα του ΕΣΗΔΗΣ, ως σχόλια της ανακοίνωσης διενέργειας της Δημόσιας Διαβούλευσης.
Παρακαλείσθε για την ανταπόκριση και συμμετοχή σας στη διαδικασία της Δημόσιας Διαβούλευσης.

Για να κατεβάσετε την Τεχνική Έκθεση, πατήστε εδώ

Εκπαιδευτικές δραστηριότητες και παιχνίδια για την προώθηση εναλλακτικών τρόπων ζωής

Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης, σε συνεργασία με την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε., θα υλοποιηθεί στους Δήμους Θεσσαλονίκης, Θέρμης, Καλαμαριάς και Πυλαίας – Χορτιάτη, στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών εργαζόμενων γονέων, κατά την περίοδο των θερινών διακοπών 2019.

Σε μια προσπάθεια εμπλουτισμού του Προγράμματος Δημιουργικής Απασχόλησης με νέες δραστηριότητες,  τα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα παρακολουθήσουν μια σειρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και παιχνιδιών με στόχο την προώθηση των εναλλακτικών τρόπων ζωής και την αειφόρο διαχείριση των πόρων.

Αντικειμενικός σκοπός των δραστηριοτήτων είναι η εξοικείωση και η δημιουργία της κατάλληλης κουλτούρας, ώστε τα παιδιά να εκπαιδευτούν σε εναλλακτικούς  τρόπους λειτουργίας στην καθημερινότητα τους. Οι δραστηριότητες είναι σχεδιασμένες καταλλήλως, ώστε να γίνει κατανοητή η αλληλουχία της ανθρώπινης συμπεριφοράς και δράσης με το φυσικό και κοινωνικό  περιβάλλον.

Με δημιουργικό – ομαδικό παιχνίδι και  βιωματική, ελεύθερη μάθηση δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να αποκτήσουν μια ολιστική αντίληψη της ανθρώπινης ύπαρξης και συμπεριφοράς, προωθώντας την συμμετοχή τους σε όλες τις κοινωνικές λειτουργίες και ενθαρρύνοντας την ανάληψη δράσης για το περιβάλλον, την κλιματική δικαιοσύνη και την παγκόσμια συνεργασία .

Οι δραστηριότητες είναι προσαρμοσμένες  στο γνωστικό και ψυχοκοινωνικό επίπεδο κάθε ηλικίας  και οργανώνονται σε τρεις θεματικές:

1.     Ορθή διαχείριση νερού

2.     Μείωση αποβλήτων τροφίμων

3.     Ορθή διαχείριση ενέργειας

Συγκεκριμένα, η κάθε ενότητα θα περιλαμβάνει την εφαρμογή εκπαιδευτικού υλικού, την οργάνωση και τον συντονισμό ομαδικών projects στις παραπάνω θεματικές ενότητες. Τα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν είναι το ομαδικό παιχνίδι, τα quiz και οι κατασκευές.

Το πρόγραμμα,  που υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Change the Power – (Em) Power to change: Local Authorities towards the SDGw & Climate Justice/EuropeAid» – -και συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα EuropeAid- φέτος υλοποιείται από την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε., από τις 24 Ιουνίου  έως τις 13 Αυγούστου 2019, επιδιώκοντας να κεφαλαιοποιήσει πρωθύστερη εμπειρία και να ευαισθητοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά.

Συνέντευξη Τύπου – «Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου 2019»

Το πρόγραμμα των Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου 2019 παρουσιάστηκε σήμερα, Δευτέρα 24 Ιουνίου, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Τεχνών, Έλλη Χρυσίδου και τα μέλη της Επιτροπής Θεάτρου του Δήμου Θεσσαλονίκης. Οι παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου θα διαρκέσουν από τις 30 Ιουνίου έως τις 25 Ιουλίου.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τεχνών, Έλλη Χρυσίδου, αναφέρθηκε στον καθιερωμένο θερινό θεσμό του Δήμου Θεσσαλονίκης, επιχειρώντας παράλληλα έναν σύντομο απολογισμό της απερχόμενης διοίκησης, σε σχέση με την πολιτιστική πολιτική: «Οι Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου, στο πλαίσιο μιας καλοκαιρινής ψυχαγωγίας, είναι τόσο χαλαρωτικές όσο και ποιοτικές. Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό προκειμένου να δούμε την συνολική πορεία της διοίκησης, κάναμε πολύ περισσότερα από αυτά που θέλαμε. Βρήκαμε πολλούς συνεργάτες -κάτι που μας κράτησε δυνατούς μέσα στην οικονομική κρίση- ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να αναπτύσσουμε όσες περισσότερες συμπράξεις μπορούσαμε. Έτσι, στο κομμάτι της εξωστρέφειας και της προβολής των καλλιτεχνών σε νέες αγορές του εξωτερικού, δυσκολευτήκαμε πολύ, γιατί πιο εύκολα έχεις τη δυνατότητα να υποστηρίξεις έξω έναν μεμονωμένο καλλιτέχνη και δυσκολότερα μια ομάδα και κυρίως θεατρική, με τις δεσμεύσεις μιας παραγωγής μέσα στον περιορισμένο οικονομικό μας προϋπολογισμό».

Η Έλλη Χρυσίδου ευχαρίστησε την Επιτροπή Θεάτρου, τους υπαλλήλους και συνεργάτες της Διεύθυνσης Πολιτισμού, τους καλλιτέχνες, καθώς και τους εθελοντές: «Ένας κύκλος ολοκληρώνεται την 31η Αυγούστου και ένας άλλος ανοίγει. Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε μια δυναμική υποστήριξης και προβολής των καλλιτεχνών στην πόλη. Κατά πόσο τα καταφέραμε και υπήρξαμε συνεπείς σε ό,τι υποσχεθήκαμε, θα το κρίνει ο κόσμος. Βλέποντας τη δημιουργική κινητικότητα που υπάρχει στην πόλη, θεωρώ ότι αυτό που αλλάξαμε, είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τους καλλιτέχνες, που βλέπουμε τις ομάδες και τις προβάλλουμε. Θεωρώ και πιστεύω ότι η επόμενη διοίκηση θα κινηθεί στην ίδια κατεύθυνση της υποστήριξης των καλλιτεχνών, και όχι μόνο στην οικονομική επιχορήγησή τους. Οι καλλιτέχνες θέλουν ανοιχτές πόρτες για να μπορέσουν να ακουστούν και να συνευρεθούν μεταξύ τους».

H Πρόεδρος της Επιτροπής Θεάτρου του Δήμου Θεσσαλονίκης και θεατρολόγος, Γιάννα Τσόκου, επιχείρησε επίσης έναν απολογισμό της Επιτροπής, με βάση τις επιδιώξεις της παρούσας διοίκησης: «Αυτό που θέλαμε ήταν η εξωστρέφεια η συνάντηση των ανθρώπων του θεάτρου, να δημιουργηθούν συνέργιες, να μάθουμε τα προβλήματα των καλλιτεχνικών ομάδων, να μάθουμε τι ήταν αυτό που ζητούσανε και αυτό το καταφέραμε κάνοντας ανοιχτές συναντήσεις και συζητήσεις μαζί τους. Εκτιμούμε το ερασιτεχνικό θέατρο, ο χώρος του όμως δεν  είναι σε αυτήν την διοργάνωση. Όσον αφορά τις Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου, η επιδίωξή μας από την αρχή ήταν η ανανέωση του θεσμού, με φρέσκιες προτάσεις που θα ενδιέφεραν την πόλη, σε σχέση με τον εξωτερικό χώρο, καθώς έχουμε να κάνουμε με ένα ανοιχτό θέατρο».

Στην Επιτροπή Θεάτρου συμμετέχουν επίσης οι θεατρολόγοι, Αμαλία Κοντογιάννη, Νικηφόρος Παπανδρέου, Έλση Σακελλαρίδου, η σκηνογράφος Μαρία Καραδελόγλου και ο σκηνοθέτης-ηθοποιός, Γιάννης Παρασκευόπουλος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου 2019  εδώ

Φωτογραφίες από τη συνέντευξη Τύπου:

Προκήρυξη επαναληπτικού συνοπτικού μειοδοτικού διαγωνισμού, για την ανάθεση των υπηρεσιών μεταφοράς μουσικών οργάνων, αντικειμένων και έργων τέχνης, για τις ανάγκες υλοποίησης των εκδηλώσεων της Δ/νσης Πολιτισμού και Τουρισμού και της Δ/νσης Βιβλιοθηκών και Μουσείων, προϋπολογισμού δαπάνης 50.158,00 €.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προκηρύσσει επαναληπτικό συνοπτικό μειοδοτικό διαγωνισμό, με σφραγισμένες προσφορές και κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής του ενδεικτικού προϋπολογισμού, για την ανάθεση των υπηρεσιών μεταφοράς μουσικών οργάνων, αντικειμένων και έργων τέχνης, για τις ανάγκες υλοποίησης των εκδηλώσεων της Δ/νσης Πολιτισμού και Τουρισμού και της Δ/νσης Βιβλιοθηκών και Μουσείων, π.δ. 50.158,00 € με CPV:60000000-8 «Υπηρεσίες μεταφορών (εκτός από μεταφορά αποβλήτων)» σύμφωνα με την υπ’αρ. 224/17-4-2019 Α.Ο.Ε. (ΑΔΑ: 6Θ0ΓΩΡ5-ΓΨΛ)
Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στο Κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα, Βασιλ. Γεωργίου Α’ 1α γραφείο 020, κτίριο Ε’-ημιώροφος, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4412/2016, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 43 του Ν. 4605/2019, ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής, η οποία ορίστηκε με την υπ’αρ. 224/17-4-2019 Α.Ο.Ε.. στις 2/7/2019, ημέρα Τρίτη με ώρα έναρξης παραλαβής προσφορών: 10.00 π.μ και ώρα λήξης 10.30 π.μ.
Οι προσφορές μπορεί επίσης να αποστέλλονται ταχυδρομικά στο Τμήμα Γενικού Πρωτοκόλλου του Δήμου Θεσσαλονίκης για την αρμόδια Επιτροπή του Διαγωνισμού, μέχρι και την ώρα συνεδρίασης.
Ο ανάδοχος επιβαρύνεται με την κράτηση 0,07% υπέρ της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (άρθρο 4 Ν. 4013/2011 όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 44 του Ν.4605/2019, τον αναλογούντα φόρο εισοδήματος και κάθε νόμιμη κράτηση.
Τα στοιχεία του διαγωνισμού αναρτώνται στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, στο ΚΗΜΔΗΣ σε τοπική ημερήσια εφημερίδα, καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης: thessaloniki.gr
Πληροφορίες για τους όρους, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από το γραφείο 109Β του Τμήματος Προκηρύξεων και Δημοπρασιών της Δ/νσης Οικονομικής και Ταμειακής Διαχείρισης, κ. Αικατερίνη Καραγιάννη, τηλ. 2313317534
Πληροφορίες για τις τεχνικές προδιαγραφές και τον ενδεικτικό προϋπολογισμό θα δίνονται από τη Δ/νση Πολιτισμού και Τουρισμού, α) Τμήμα Διοργάνωσης Εκδηλώσεων και Φεστιβάλ, κ. Δ. Κωνσταντινίδης, τηλ. 231331821710 β) Τμήμα Δημοτικών Μουσικών Σχημάτων, κ. Π. Γκούνας τηλ. 2313318223 γ) Τμήμα Τουρισμού, κ. Μ. Ξεπαπαδάκη, τηλ. 2313318286 και κ. Κ. Μπουκουβάλα, τηλ. 2313318219 και από τη Δ/νση Βιβλιοθηκών και Μουσείων, Τμήμα Πινακοθήκης και Εικαστικών Δραστηριοτήτων, κ. Χ. Θεοχάρους τηλ. 2313318535 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΟΥ

Για να κατεβάσετε την Προκήρυξη, πατήστε εδώ

Για να κατεβάσετε την Διακήρυξη, πατήστε εδώ

Για να κατεβάσετε το Τυποποιημένο Έντυπο Υπεύθυνης Δήλωσης (Τ.Ε.Υ.Δ.), πατήστε εδώ

Για να κατεβάσετε τα Υποδείγματα Οικονομικών Προσφορών (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙΙ), πατήστε εδώ

Ανακοίνωση του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης σχετικά με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Λόγω του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού της Ε.Μ.Υ.,που ισχύει από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 24-06-2019, εφιστούμε την προσοχή των πολιτών για τα ακόλουθα:

 • Βεβαιωθείτε ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι σας δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
 • Ασφαλίστε αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο, τη ραγδαία βροχόπτωση ή χαλαζόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
 • Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία, Πυροσβεστική Υπηρεσία κλπ και ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.
 • Αποφύγετε τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
 • Μεταβάλλετε το πρόγραμμα των μετακινήσεών σας, ώστε να αποφύγετε την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
 • Αν πρόκειται να μετακινηθείτε, ενημερωθείτε για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
 • Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων.
 • Προτιμήστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Πατήστε εδώ για το Έκτακτο Δελτίο Καιρού

Ελληνικά Χορευτικά Συγκροτήματα παραδοσιακών χορών

Η Β΄ Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των πολιτιστικών της δραστηριοτήτων και συμμετέχοντας στις διήμερες πανηγυρικές εκδηλώσεις του Ιερού Ναού των Αγίων Πάντων, διοργανώνει, σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό, για 4 η συνεχή χρονιά, εκδήλωση με τίτλο «Ελληνικά Χορευτικά Συγκροτήματα παραδοσιακών χορών», την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019, στις 19:30΄, Μοναστηρίου 28,
παραπλεύρως του Ιερού Ναού.
Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν τα χορευτικά συγκροτήματα:

 • του Ιερού Ναού Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης (2 σχήματα)
 • του Μορφωτικού, Πολιτιστικού Συλλόγου Κατοίκων Ηλιούπολης
 • του Συλλόγου Τρικαλινών Θεσσαλονίκης «Ο Ασκληπιός»
 • της Πολιτιστικής Λέσχης Προσωπικού ΟΤΕ Ν. Θεσσαλονίκης
 • της Κερκυραϊκής Ένωσης Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Σπυρίδων»

Πρόσκληση

Δημόσιος απολογισμός Δημοτικών Κοινοτήτων

Φέτος, πραγματοποιείται ο τελευταίος υπό την παρούσα Διοίκηση κύκλος των ετήσιων δημόσιων απολογισμών των Δημοτικών Κοινοτήτων, τους οποίους καθιέρωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Η ειδική συνεδρίαση με συμμετοχή των δημοτών περιλαμβάνει τις δράσεις, τις εκδηλώσεις των Επιτροπών των Κοινοτικών Συμβουλίων, το έργο των υπηρεσιών, την οικονομική διαχείριση κ.ά.

Η διαδικασία αυτή στοχεύει στην ενημέρωση και στη συμμετοχή των δημοτών στις τοπικές υποθέσεις, στην αξιοποίηση των συμπερασμάτων από τις συζητήσεις που διεξάγονται προκειμένου να βελτιωθούν οι προσφερόμενες υπηρεσίες αλλά και να ενθαρρυνθούν οι δημότες να αναλάβουν τοπικές πρωτοβουλίες δράσης για τη βελτίωση της καθημερινότητας στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης με κατευθυντήρια γραμμή το «Αγαπώ την πόλη μου, υιοθετώ τη γειτονιά μου».

«Η συμμετοχή και η ανάληψη πρωτοβουλιών από την πλευρά της Κοινωνίας των Πολιτών σε συνεργασία με τα Κοινοτικά Συμβούλια και τις υπηρεσίες του Δήμου, είναι ένα μοντέλο που ενισχύει την εξωστρέφεια των Δημοτικών Κοινοτήτων, την αναγκαία συνέργεια Δήμου και δημοτών και συμβάλλει σε μικρές, ίσως, αλλά σημαντικές θετικές αλλαγές στην καθημερινότητα της γειτονιάς» τονίζει σχετικά, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Κοινωνίας των Πολιτών, Νίκος Φωτίου.

Το πρόγραμμα των συνεδριάσεων: 

 • 3η Δημοτική Κοινότητα, Θεοφίλου 25 (Άνω Πόλη) / Δευτέρα 24.06.2019 και ώρα 19.00΄.
 • 5η Δημοτική Κοινότητα, Βασ.Όλγας 162-25ης Μαρτίου (Βίλλα Μορντώχ) / Τρίτη 25-06-2019 και ώρα 19.00΄.
 • 1η Δημοτική Κοινότητα, Προξ. Κορομηλά 36 / Τετάρτη 26.06.2019 και ώρα 20.00′.
 • Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας, Ελευθερίας 24 (Τριανδρία) /Τετάρτη 26-06-2019 και ώρα    20.00΄.
 • 4η Δημοτική Κοινότητα, Κλεάνθους 57 (Άνω Τούμπα) / Πέμπτη 27.06.2019 και ώρα 20. 30΄.
 • 2η Δημοτική Κοινότητα, Μοναστηρίου 93 / Δευτέρα 01.07.2019 και ώρα 19.30΄.

Βράβευση αριστούχων μαθητών από τα έσοδα του κληροδοτήματος “Βασιλείας και Ιωάννου Καραγιάννη”.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, αξιοποιώντας τα έσοδα του κληροδοτήματος “Βασιλείας και Ιωάννου Καραγιάννη”, βραβεύει τους αριστούχους μαθητές και μαθήτριες των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που υπάγονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης. Την εκδήλωση διοργανώνει η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού δια του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης.

Η φετινή εκδήλωση βράβευσης των συνολικά 142 αριστούχων μαθητών και μαθητριών που φοίτησαν σε σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης κατά το σχολικό έτος 2016-2017, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019 κατά τις ώρες 19:00-21:00 στην αίθουσα Μανώλης Αναγνωστάκης, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, Βασ. Γεωργίου Α’ 1.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης

Δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019, στο Δημαρχείο (Βασ. Γεωργίου Α΄, 1, 1ος όροφος). Συγκεκριμένα:

– Στις 15.00, θα αρχίσει η 16η ειδική συνεδρίαση με μοναδικό θέμα στην Ημερήσια Διάταξη:

 • Συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής για την τήρηση κανόνων δεοντολογίας κατά την προεκλογική περίοδο των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου του Ιουλίου 2019
 • Κατανομή των θέσεων προβολής που διαθέτει ο Δήμος Θεσσαλονίκης και καθορισμός τρόπου χρήσης των χώρων που θα διατεθούν κατά την προεκλογική περίοδο στα πολιτικά κόμματα ή σε συνασπισμούς συνεργαζόμενων κομμάτων για την προεκλογική προβολή τους.

– Στις 16.00, θα πραγματοποιηθεί η 17η τακτική συνεδρίαση, με 33 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι:

 • Τροποποιήσεις Τεχνικού Προγράμματος 2019
 • Υπαγωγή οφειλετών του Δήμου Θεσσαλονίκης στη ρύθμιση οφειλών του ν. 4611/2019
 • Έγκριση απαγόρευσης εισόδου της κυκλοφορίας και στάθμευσης στο τμήμα της οδού Αγίου Μηνά μεταξύ των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Ίωνος Δραγούμη, για την ανάδειξη και προστασία του ευρήματος των γραμμών του τραμ
 • Πραγματοποίηση εκδηλώσεων με στόχο την προώθηση της ανακύκλωσης, της καθαριότητας και ευταξίας της πόλης και της προστασίας του περιβάλλοντος, στο πλαίσιο της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης
 • Συμμετοχή του Δήμου σε υποβολή χρηματοδοτούμενης πρότασης με τίτλο «interoperable big data Security system for unified threat management in smart cities – SYNTHESIS», (διαλειτουργικό σύστημα ασφάλειας δεδομένων μεγάλου όγκου για την ενοποιημένη διαχείριση απειλών σε έξυπνες πόλεις), στο πλαίσιο του Προγράμματος «Horizon 2020»
 • Έγκριση πραγματοποίησης πολιτιστικών δραστηριοτήτων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Τμήματος Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου, για το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου 2019-Ιουνίου 2020, άνευ δαπάνης

Προμήθεια φαρμάκων, φαρμακευτικού υλικού και φαρμακευτικών ειδών για την κάλυψη των αναγκών των Υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης και των Νομικών Προσώπων του, προϋπολογισμού δαπάνης 247.095,18€ (συμπ. ΦΠΑ 6%,13% και 24%)

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΕΘΝΗ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Νο 22/2019

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προκηρύσσει Ηλεκτρονικό Διεθνή Ανοικτό Διαγωνισμό σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4412/2016 (ΦΕΚ Α’ 147) «Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών» για την «Προμήθεια φαρμάκων, φαρμακευτικού υλικού και φαρμακευτικών ειδών για την κάλυψη των αναγκών των Υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης και των Νομικών Προσώπων του, προϋπολογισμού δαπάνης  247.095,18€ (συμπ. ΦΠΑ 6%,13% και 24%) 

Αριθ. Συστήματος (ΕΣΗΔΗΣ): 72518

Πρόσβαση στα έγγραφα σύμβασης:

Το πλήρες κείμενο της διακήρυξης και τα λοιπά έγγραφα σύμβασης διατίθενται από την πλατφόρμα του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr  από 21/6/2019 και ώρα 13:00

Ημερομηνία αποστολής της Προκήρυξης στην Υπηρεσία Επίσημων Εκδόσεων της Ε.E.:  18/06/ /2019

Κωδικός CPV:

Τα προς προμήθεια είδη κατατάσσονται στους ακόλουθους κωδικούς του Κοινού Λεξιλογίου Δημοσίων Συμβάσεων (CPV): 33690000-3 και 33600000-6

Εκτιμώμενη αξία σύμβασης:

Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 247.095,18€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 6%,13% και 24% (προϋπολογισμός χωρίς ΦΠΑ: 212.988,79 €,  ΦΠΑ34.106,39€).

Φορέας χρηματοδότησης της παρούσας σύμβασης είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης και τα Νομικά Πρόσωπά του. Η πηγή χρηματοδότησης είναι τα ανταποδοτικά τέλη για την Δ/νση Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων  και για την Δ/νση Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων (Υπηρεσία 20), το πρόγραμμα «Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής (ΕΣΠΑ) για τη Δ/νση Παιδικών Σταθμών και ίδιοι πόροι για τις υπόλοιπες υπηρεσίες του Δήμου, τα Νομικά Πρόσωπα και τις Σχολικές Επιτροπές.

Υποδιαίρεση σε τμήματα:

Η παρούσα σύμβαση υποδιαιρείται σε διακόσια σαράντα τέσσερα (244) τμήματα. Προσφορές υποβάλλονται για ένα ή περισσότερα τμήματα

Κριτήριο Ανάθεσης της Σύμβασης:

Η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, βάσει της τιμής. Για την προμήθεια των φαρμάκων θα ληφθεί υπόψη ακόμη και μηδενικό ποσοστό έκπτωσης επί τοις εκατό (%) στην τιμή λιανικής πώλησης.

Διάρκεια Σύμβασης – Χρόνος Παράδοσης:

Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε είκοσι τέσσερις (24) μήνες, από την ημερομηνία πρωτοκόλλησης και ανάρτησης στο ΚΗΜΔΗΣ.

Δικαιολογητικά Συμμετοχής:

 • Εγγυητική επιστολή συμμετοχής στο διαγωνισμό
 • Ευρωπαϊκό Ενιαίο Έγγραφο Σύμβασης (ESPD)
 • Δικαιολογητικά που αναφέρονται στο άρθρο 2.4.3 της υπ΄αριθμ. 22/2019 Διακήρυξης

Λόγοι αποκλεισμού:

Λόγοι αποκλεισμού που σχετίζονται με ποινικές καταδίκες, καταβολή φόρων ή εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, καθώς και λοιπές καταστάσεις, όπως αναλυτικά προβλέπονται στο άρθρο 2.2.3 της υπ΄αριθμ. 22/2019 Διακήρυξης, διαπιστώνονται με τα σχετικά δικαιολογητικά του άρθρου 2.2.9 της ανωτέρω, τα οποία προσκομίζει ο οικονομικός φορέας.

Κριτήρια επιλογής:

Κριτήρια επιλογής που σχετίζονται με την Καταλληλότητα άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας και την Οικονομική και χρηματοοικονομική επάρκεια, όπως αναλυτικά προβλέπεται στα άρθρα 2.2.4 – 2.2.5 της υπ΄αριθμ. 22/2019 Διακήρυξης, διαπιστώνονται με τα σχετικά δικαιολογητικά του άρθρου 2.2.9 της ανωτέρω, τα οποία προσκομίζει ο οικονομικός φορέας.

Απαιτούμενες Εγγυήσεις:

Εγγυητική Συμμετοχής: ποσοστού 2% επί της εκτιμώμενης αξίας της σύμβασης εκτός Φ.Π.Α.

Εγγύηση καλής εκτέλεσης των όρων της σύμβασης: ποσοστού 5% επί της αξίας της σύμβασης εκτός Φ.Π.Α.

Υποβολή προσφορών και αποσφράγισή τους:

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του ΕΣΗΔΗΣ μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr στην οποία οι οικονομικοί φορείς υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις προσφορές τους.

Ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής προσφορών: 21/6/2019 και ώρα 13:00

Καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής προσφορών 22/07/2019 και ώρα 15.00

Ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών: 26/7/2019 και από ώρα 10.00

Απαιτούμενος χρόνος ισχύος προσφοράς: Η ισχύς των προσφορών θα είναι τουλάχιστον δώδεκα (12) μηνών. Δεν επιτρέπονται εναλλακτικές προσφορές.  

Έννομη προστασία:

Προδικαστικές προσφυγές

Κάθε ενδιαφερόμενος ο οποίος έχει ή είχε συμφέρον να του ανατεθεί συγκεκριμένη σύμβαση του Ν. 4412/2016 και έχει ή είχε υποστεί ή ενδέχεται να υποστεί ζημία από εκτελεστή πράξη ή παράλειψη της αναθέτουσας αρχής συμπεριλαμβανομένης και της διακήρυξης, κατά παράβαση της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της εσωτερικής νομοθεσίας, δικαιούται να ασκήσει προδικαστική προσφυγή ενώπιον της ΑΕΠΠ κατά της σχετικής πράξης ή παράλειψης της αναθέτουσας αρχής προσδιορίζοντας ειδικώς τις νομικές και πραγματικές αιτιάσεις που δικαιολογούν το αίτημά του, το οποίο υποβάλλεται υποχρεωτικά με τη χρήση τυποποιημένου εντύπου όπως αυτό παρατίθεται στο Παράρτημα ΙV της υπ΄αριθμ. 9/2019 Διακήρυξης.

Οι προθεσμίες για την άσκηση της προδικαστικής προσφυγής αναφέρονται αναλυτικά στο άρθρο 3.4 της ανωτέρω διακήρυξης.

Για το παραδεκτό της άσκησης της προδικαστικής προσφυγής κατατίθεται παράβολο από τον προσφεύγοντα υπέρ του Δημοσίου, κατά τα ειδικά οριζόμενα στο άρθρο 363 του Ν. 4412/2016.

Σύμφωνα με τις υπ’ αριθμ. 2634/2018 και 9264/2018 Αποφάσεις Δημάρχου.

 

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

 

ΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ – ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΟΥ

 

Για να κατεβάσετε τη Διακήρυξη, κάντε κλικ εδώ.

Για να κατεβάσετε την Περίληψη Διακήρυξης, κάντε κλικ εδώ.

Για να κατεβάσετε το Έντυπο Οικονομικής Προσφοράς, κάντε κλικ εδώ.