Προβεβλημένα

Σεμινάρια πρώτων βοηθειών για το προσωπικό των δημοτικών παιδικών σταθμών σε συνεργασία με τον όμιλο «ΤΙΤΑΝ».

Η Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον όμιλο «ΤΙΤΑΝ» διοργανώνει βιωματικά σεμινάρια πρώτων βοηθειών για το προσωπικό των δημοτικών Βρεφονηπιακών / Παιδικών Σταθμών, με στόχο  την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση οποιουδήποτε έκτακτου περιστατικού.

Η δράση ξεκινάει σήμερα, Τρίτη 26 Μαρτίου 2019 και θα επαναληφθεί στις 2 και στις 9 Απριλίου 2019. Ο κύκλος του κάθε σεμιναρίου θα ολοκληρώνεται μέσα σε τρεις ημέρες και θα περιλαμβάνει τέσσερις θεματικές ενότητες:

 • Καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση – χρήση απινιδωτή
 • Αντιμετώπιση πνιγμού- πνιγμονής
 • Αντιμετώπιση καταστάσεων με απώλεια συνείδησης
 • Περιποίηση τραύματος εγκαύματος και αιμορραγίας

Τα σεμινάρια, πραγματοποιούνται από πιστοποιημένους εκπαιδευτές του ομίλου «ΤΙΤΑΝ» στο κτίριο της  Διεύθυνσης  Παιδικών Σταθμών (Ελευθερίας 24, 3ος όροφος).

 

Προβεβλημένα

Εκτελούμενες εργασίες φυτοπροστασίας σε οδούς της πόλης μας.

Η Διεύθυνση Διαχείρισης Αστικού Περιβάλλοντος και το Τμήμα Αλσών Δενδροστοιχιών και Φυτωρίων στο πλαίσιο της συντήρησης και προστασίας των δενδροστοιχιών της πόλης θα πραγματοποιήσει εργασίες φυτοπροστασίας την Τρίτη 3, την Τετάρτη 4, την Πέμπτη  5 και την Παρασκευή 6 Ιουλίου κατά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στις οδούς  Τσιμισκή, Αλεξάνδρου Σβώλου, Λεωφόρο Στρατού, Αν. Θράκης, Μ. Ασίας, Επταλόφου, Εφέσου, Ιπποδρομίου. Οι εργασίες θα γίνουν με ψεκαστική αντλία, ώστε να γίνει καλύτερη διαβροχή των δέντρων και χρήση βιολογικών σκευασμάτων. Παρακαλούμε για την προσοχή των πολιτών στην περίπτωση κίνησής τους στις παραπάνω οδούς κατά την διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών.

Το Τμήμα Αλσών, Δενδροστοιχιών και Φυτωρίων θα είναι στη διάθεση των πολιτών για πληροφορίες ή διευκρινίσεις σχετικά με το παραπάνω θέμα.

 

Προβεβλημένα

Προσαρμογή του προγράμματος εξυπηρέτησης των πολιτών, στο Δημοτολόγιο και Ληξιαρχείο Θεσσαλονίκης λόγω της εφαρμογής του πληροφοριακού συστήματος «Μητρώο Πολιτών».

Προσαρμογή του  προγράμματος εξυπηρέτησης των πολιτών, στο Δημοτολόγιο και  Ληξιαρχείο Θεσσαλονίκης λόγω της εφαρμογής του πληροφοριακού συστήματος «Μητρώο Πολιτών».

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών (ΦΕΚ 3/Β/5-1-2018) και λόγω της εφαρμογής  του νέου πληροφοριακού συστήματος Μητρώου πολιτών τροποποιείται το πρόγραμμα εξυπηρέτησης των πολιτών στο Δημοτολόγιο και Ληξιαρχείο Θεσσαλονίκης ως  εξής:

 • Τμήμα Δημοτολογίου

Από την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018 έως και την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018 παύει οποιαδήποτε ενέργεια ενημέρωσης στα Δημοτολόγια και δεν θα διενεργούνται μεταβολές. Παρακαλούνται οι πολίτες για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους να προσέρχονται στην Υπηρεσία Δημοτολογίου μετά την Τρίτη 23 Ιανουαρίου όπου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες εργασίες των υπηρεσιών.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2313317392, 2313317441, 2313317426, 2313317412, 2313317419, 2313317396, 2313317398, 2313317430, 2313317432, 2313317438, 2313317437, 2313317450.

 • Τμήμα Ληξιαρχείου

Από την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018  έως και την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 δεν θα λειτουργεί το υφιστάμενο πληροφοριακό σύστημα καταχώρησης ληξιαρχικών γεγονότων. Σύμφωνα με την 1/2018 εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών το προαναφερθέν διάστημα θα καταχωρούνται χειρόγραφα οι ληξιαρχικές πράξεις θανάτου και προτείνεται στους πολίτες, προς αποφυγή ταλαιπωρίας τους, να προσέρχονται στο ληξιαρχείο μετά την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα Για γεννήσεις: 2313317503, 2313317210, 2313317203, 2313317204, 2313317202, θάνατοι: 2313317485, γάμοι – μεταβολές: 2313317489, 2313317487, 2313317505, 2313317229, αντίγραφα: 2313317413, 2313317420, 2313317495

Συνέντευξη Τύπου – 1o Thessaloniki Design Week

Το  Thessaloniki Design Week που θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 12 Μαΐου 2019 στη Θεσσαλονίκη, παρουσιάστηκε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου χθες, Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΜΜ2).

Η διοργάνωση που αποτελεί θεσμό για την Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία, σε πόλεις όπως το Μιλάνο, το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, το Βανκούβερ, το Πεκίνο και θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, “φιλοδοξεί” να καθιερωθεί σε θεσμό με πανελλαδική και διεθνή αντανάκλαση.

Το 1ο Thessaloniki Design Week, που θα περιλαμβάνει δράσεις σε όλη την πόλη, διοργανώνεται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την Πολιτιστική ΑΜΚΕ PHILARTIA, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας, τον Μητροπολιτικό Οργανισμό Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης «MOMus» του Υπουργείου Πολιτισμού, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ συμπράττουν πολιτιστικοί οργανισμοί και φορείς της πόλης.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης «καλωσόρισε» τη διοργάνωση στην πόλη της Θεσσαλονίκης και επισήμανε: «Η Θεσσαλονίκη έχει πολύ μεγάλα ταλέντα στον τομέα της δημιουργίας. Στόχος του 1ου Thessaloniki Design Week, που επιθυμούμε να γίνει θεσμός, είναι η ανάδειξη αυτών των ταλέντων».

Από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τεχνών, Έλλη Χρυσίδου τόνισε την σπουδαιότητα του θεσμού για την ενίσχυση και ανάδειξη του ανθρώπινου δημιουργικού δυναμικού που διαθέτει η πόλη. «Η διοργάνωση του 1ου Thessaloniki Design Week αποτελεί μια ιδέα της ΑΜΚΕ PHILARTIA. Εάν η Θεσσαλονίκη θέλει να έχει μέλλον, θα πρέπει να στραφεί στον πολιτισμό της, σε αυτούς τους ανθρώπους που βγαίνουν μπροστά, που εκτίθενται, που έχουν τη γνώση, την πληροφορία και τις εμπειρίες και θέλουν απλά να βρουν μια τέτοια δημιουργική πλατφόρμα που θα μπορέσει να τους αναδείξει και να τους προωθήσει συλλογικά και όχι μεμονωμένα» ανέφερε  η κ.Χρυσίδου.

Ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς, Παυσανίας Παπαγεωργίου, δήλωσε ικανοποιημένος από την ιδέα, αλλά και τη διάρκεια της διοργάνωσης και  ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μία ολόκληρη εβδομάδα είναι απαραίτητη για το design, προκειμένου να μπορέσει να παρουσιαστεί επαρκώς ο όγκος της δημιουργίας των νέων καλλιτεχνών, τους οποίους προσπαθούμε να ενισχύσουμε από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς».

Ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, Νικήτας Μυλόπουλος, έκανε λόγο για έναν πολύ σημαντικό θεσμό που διοργανώνεται, ήδη, σε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης και παγκοσμίως. «Πρόκειται για έναν θεσμό που κινητοποιεί μεγάλο μέρος του δυναμικού της πόλης, ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, κάτι που εντάσσεται και στη δική μας πολιτική. Ο τίτλος της διοργάνωσης, ‘’re-creation’’, η αναδημιουργία, θεωρώ ότι ταιριάζει στην πόλη της Θεσσαλονίκης», σχολίασε ο ίδιος.

Ο αρχιτέκτονας και ιδρυτής της ΑΜΚΕ PHILARTIA, Γιώτης Ιωαννίδης, ανέφερε: «Στην Ελλάδα δεν έχει, έως σήμερα, διοργανωθεί κάτι αντίστοιχο για όλο το φάσμα του σχεδιασμού και του design. Αποφασίσαμε το πρώτο design week για την Ελλάδα να γίνει στη Θεσσαλονίκη. Είναι σημαντικό η πόλη και η χώρα να μπορέσουν να αποκτήσουν μια δυναμική σε όλο το φάσμα της δημιουργικής βιομηχανίας και νέοι άνθρωποι να μπορέσουν να ασχοληθούν».

Περισσότερες πληροφορίες για το 1ο Thessaloniki Design Week εδώ

11η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης

Με 83 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Δευτέρα 22 Απριλίου 2019, στις 15.00, η 11η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, στο Δημαρχείο.

 Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι:

 • Έγκριση μεσοπρόθεσμου προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής Δήμου Θεσσαλονίκης, περιόδου 2020 – 2023
 • Γνωμοδότηση του Δήμου επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά στο Ειδικό Χωρικό Σχέδιο του Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης (νέα ΔΕΘ)
 • Συγκρότηση επιτροπής παραλαβής για τον ηλεκτρονικό διεθνή ανοικτό διαγωνισμό που αφορά στην «προμήθεια και τοποθέτηση 80 υπόγειων κάδων προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης»
 • Γνωμοδότηση του Δήμου κατόπιν αιτήματος του Α.Σ. ΠΑΟΚ ως προς την προτεινόμενη περιοχή παρέμβασης και τους στόχους του υπό εκπόνηση Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για το νέο γήπεδο
 • Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Κατασκευή θυλάκων κάδων αποκομιδής και ανακύκλωσης»
 • Κανονιστική πράξη υπό μορφή κωδικοποιημένου κειμένου για τον καθορισμό ρυθμίσεων και προϋποθέσεων χρήσης κοινοχρήστων χώρων για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και εξοπλισμού και την τοποθέτηση εμπορευμάτων
 • Τροποποίηση του υφιστάμενου κανονισμού λειτουργίας και καθορισμός τελών και δικαιωμάτων των Κοιμητηρίων ευθύνης του Δήμου Θεσσαλονίκης
 • Διατήρηση των υφιστάμενων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για απαγόρευση της κυκλοφορίας στο τμήμα της οδού Αποστόλου Παύλου, μεταξύ των οδών Κασσάνδρου / Ολυμπιάδος και Αγίου Δημητρίου, έως την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου για το χαρακτηρισμό της σε πεζόδρομο
 • Έγκριση της σύναψης μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και της εφορείας αρχαιοτήτων πόλης Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου «Ανάπλαση πλατείας Μαβίλη με στοιχεία βιοκλιματικού σχεδιασμού»
 • Ίδρυση τμημάτων ένταξης σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου για το σχολικό έτος 2019-2020
 • Απόδοση της προσωνυμίας «Γιώργος Ιωάννου» στο 3ο γενικό λύκειο Θεσσαλονίκης
 • Χορήγηση δωρεάν αναπηρικών αμαξιδίων, η προμήθεια των οποίων έγινε μέσω της υλοποίησης της δράσης «Keep on Moving»
 • Έγκριση του προγράμματος εκδηλώσεων του «6ου Ευρωπαϊκού Παιδικού Φεστιβάλ», που θα πραγματοποιηθεί στις 10, 11 και 12 Μαΐου 2019
 • Πραγματοποίηση κύκλων διαλέξεων για το πρόγραμμα Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Θεσσαλονίκης από τον Ιούλιο του 2019 έως τον Ιούνιο του 2020 (χειμερινό και εαρινό εξάμηνο)
 • Έγκριση διοργάνωσης θεσμοθετημένων αθλητικών εκδηλώσεων, έτους 2020
 • Διοργάνωση 11ου Street Mode Festival υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος – Απευθείας Ανάθεση που αφορά στην παροχή υπηρεσιών για «Μικροβιολογικές και χημικές Εξετάσεις του νερού της κολυμβητικής δεξαμενής του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Τούμπας», συνολικού προϋπολογισμού δαπάνης 2.993,36 € με Φ.Π.Α.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος – Απευθείας Ανάθεση

O Δήμος Θεσσαλονίκης προτίθεται να προβεί σε απευθείας ανάθεση που αφορά στην παροχή υπηρεσιών για «Μικροβιολογικές και χημικές Εξετάσεις του νερού της κολυμβητικής δεξαμενής του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Τούμπας», συνολικού προϋπολογισμού δαπάνης 2.993,36 € με Φ.Π.Α., με κριτήριο ανάθεσης τη χαμηλότερη τιμή ανά είδος, ως κάτωθι:

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Παροχή Υπηρεσίας  «Λοιπά έξοδα τρίτων»

Α/Α Περιγραφή -Τεχνικά Χαρακτηριστικά Μον.Μέτρ. Τ.μ. (ανά ανάλυση) Δαπάνη
    (ανάλυση)
1 Εβδομαδιαίες μικροβιολογικές αναλύσεις (για ένα έτος), όπως αναγράφονται στην τεχνική περιγραφή (σημείο Α) 40 20 800,00
2 Φυσικοχημικές, μικροβιολογικές αναλύσεις (για ένα έτος), όπως αναγράφονται στην τεχνική περιγραφή και προδιαγραφές (σημείο Β, 1 & 2) 12 134,5

 

1.614,00
                  Σύνολο 2.414,00
                 Φ.Π.Α. 24%   579,36
        Συνολική δαπάνη 2.993,36
(Η ετήσια παρακολούθηση του νερού της κολυμβητικής δεξαμενής πραγματοποιείται σε πενήντα δύο [52] εβδομάδες και αναλύεται σε σαράντα [40] εβδομαδιαίες μικροβιολογικές αναλύσεις και δώδεκα [12] πλήρεις αναλύσεις (ολικές μικροβιολογικές + φυσικοχημικές) – σημεία Α και Β 1 & 2 της τεχνικής περιγραφής και προδιαγραφών).

Οι προσφορές θα κατατεθούν μέχρι τις 25-4-2019 ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:00 μ.μ. στο Τμήμα Προκηρύξεων και Δημοπρασιών της Δ/νσης Οικονομικής και Ταμειακής Διαχείρισης, Δημαρχιακό Μέγαρο Βασ. Γεωργίου Α΄1 ΤΚ 54636, Κτίριο Β΄ 1ος όροφος γραφείο 109Β, αρμόδιος υπάλληλος Βασιλική Τριχά τηλ. 2313 317 537.
Επιπρόσθετα, προς απόδειξη της μη συνδρομής των λόγων αποκλεισμού από διαδικασίες σύναψης δημοσίων συμβάσεων των παρ. 1 και 2 του άρθρου 73 του Ν.4412/2016, θα πρέπει να προσκομίσετε μαζί με την οικονομική σας προσφορά και τα παρακάτω δικαιολογητικά σύμφωνα με το άρθρο 80 παρ. 2 και 3 του Ν.4412/2016 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 43 του Ν. 4605/2019.
• Απόσπασμα ποινικού μητρώου ή Υπεύθυνη Δήλωση (κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 43 παρ. 7αγ Ν. 4605/2019). Η υποχρέωση αφορά ιδίως: α) στις περιπτώσεις εταιρειών περιορισμένης ευθύνης (Ε.Π.Ε.) και προσωπικών εταιρειών (Ο.Ε. και Ε.Ε.), τους διαχειριστές, β) στις περιπτώσεις ανωνύμων εταιρειών (Α.Ε.), τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, καθώς και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
• Φορολογική ενημερότητα (για κάθε νόμιμη χρήση εκτός είσπραξης)
• Ασφαλιστική ενημερότητα
• Αντίγραφο καταστατικού της εταιρίας & έγγραφο ταυτοποίησης μελών Διοικητικού Συμβουλίου (π.χ. ΓΕΜΗ)

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ                                               H ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ                           ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ        ΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ-ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΟΥ
ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΑΚΗΣ

Για να κατεβάσετε το Υπόδειγμα Οικονομικής Προσφοράς, πατήστε εδώ

Ωράριο εκθεσιακών χώρων εορταστικής περιόδου Πάσχα 2019 / Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης

Ωράριο λειτουργίας εκθεσιακών χώρων
Casa Bianca Τρίτη έως Παρασκευή 10:00-16:00
Γενί Τζαμί Τρίτη έως Παρασκευή 10:00-16:00, Σάββατο 11:00-15:00
Αλατζά Ιμαρέτ Τρίτη έως Σάββατο 11:00-18:00

Οι εκθεσιακοί χώροι θα παραμείνουν κλειστοί ως εξής:
Casa Bianca 26 έως 29 Απριλίου και 1 Μαΐου
Γενί Τζαμί 26 έως 29 Απριλίου και 1 Μαΐου
Αλατζά Ιμαρέτ 23 Απριλίου έως 4 Μαΐου

 

Περίληψη δημοσίευσης αίτησης του Διοικητικού Συμβουλίου του “Φλαμπούρειου Κληροδοτήματος Βορείου Ελλάδος”.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ

Με την από 22-3-2019 και με αριθ. καταθ. 100/22-3-2019 αίτηση του Διοικητικού Συμβουλίου του «ΦΛΑΜΠΟΥΡΕΙΟΥ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΟΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ» που κατατέθηκε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Ιωαννίνων (Διαδικασία Εκούσιας Δικαιοδοσίας) και προσδιορίσθηκε για να συζητηθεί ενώπιον του την 18-9-2019 ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00 π.μ. αιτούμαστε να ερμηνευθεί ο όρος της διαθήκης και του Οργανισμού ώστε να καταλαμβάνει και την περίπτωση καταγωγής των υποψηφίων από τα χωριά Φλάμπουρο, Λέχοβο κλπ., χωρίς να έχουν γεννηθεί εκεί, τα οποία όμως κατοικούν σ` αυτά.

Επαναληπτική Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση και λειτουργία του Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού στην ευρύτερη περιοχή της Άνω Πόλης. του Δήμου.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Νο 14 / 2019 (ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ)

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης διακηρύσσει ότι προτίθεται να μισθώσει για πέντε (5) χρόνια ακίνητο για τη στέγαση και λειτουργία του Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού (ΒΝ.Σ.) στην ευρύτερη περιοχή της Άνω Πόλης του Δήμου.
Το προσφερόμενο ακίνητο θα πρέπει να έχει τις εξής προδιαγραφές:
Να βρίσκεται στην περιοχή του κέντρου, μεταξύ της οδού Κασσάνδρου και των βυζαντινών τειχών (Κασσάνδρου, Αγ. Σοφίας, Φωτίου, Βλατάδων, Δημάδου, Επταπυργίου Δήμου Θεσσαλονίκης, Έβρου, Σαχτούρη).
Να επιτρέπεται η συγκεκριμένη χρήση από την ισχύουσα ρυμοτομία και το ισχύον καθεστώς χρήσεων γης.
Να αποτελεί χώρο κύριας χρήσης.
Να προκύπτει και να δηλώνεται ότι το οικόπεδο απέχει 300 τουλάχιστον μέτρα από θορυβώδη εργαστήρια και εν γένει ανθυγιεινές και οχληρές εγκαταστάσεις, όπως αυτές χαρακτηρίζονται από την κατά νόμο αρμόδια Επιτροπή Εκτίμησης Ακινήτων του άρθρου 7 του Π.Δ. 270/1981.
Να διαθέτει ανεξάρτητη είσοδο, στην περίπτωση που το ακίνητο βρίσκεται σε οικοδομή, όταν τμήματα της οποίας χρησιμοποιούνται και για άλλο σκοπό.
Το ακίνητο πρέπει να περιλαμβάνει χώρους συνολικής καθαρής επιφάνειας τουλάχιστον 240 τ.μ. και εκτιμώμενης μικτής επιφάνειας, ανάλογα με την γεωμετρία του, περίπου 270 τ.μ., για τη λειτουργία Βρεφονηπιακού Σταθμού 14 βρεφών και 25 νηπίων, κατ’ ελάχιστο,
Θα γίνουν δεκτές και προσφορές για ακίνητα μεγαλύτερου εμβαδού, ήτοι για περισσότερα τμ χώρων και με αναφορά τυχόν αυξημένης δυναμικότητας του Σταθμού, δεδομένου ότι οι προσφορές θα εκτιμηθούν από την αρμόδια επιτροπή του άρ. 7 βάσει τιμής μονάδας (€/ τ.μ.).
Προσφορές για ακίνητα με μικρότερο συνολικό εμβαδόν, θα κριθούν μόνο στην περίπτωση που δεν βρεθεί κατάλληλο ακίνητο και δεν κατατεθούν προσφορές με τους αναγκαίους ελάχιστους χώρους της παρούσας διακήρυξης για δημιουργία βρεφονηπιακού σταθμού δυναμικότητας 14 βρεφών και 25 νηπίων με αντίστοιχη αναπροσαρμογή της δυναμικότητας.
Τα ακίνητα πρέπει να διαθέτουν υπαίθριο χώρο, προς διαμόρφωση, στεγασμένο ή μη, με ελάχιστη επιφάνεια 170-180 τ.μ., βάσει της δυναμικότητας (39 παιδιών: βρεφών και νηπίων και για 4,50 τ.μ./ παιδί για Παιδικούς/Βρεφονηπιακούς Σταθμούς).
Προσφορές με μικρότερο εμβαδόν αύλειου χώρου θα γίνουν δεκτές μόνο στην περίπτωση που δεν βρεθεί κατάλληλο ακίνητο και δεν κατατεθούν προσφορές με τους αναγκαίους ελάχιστους χώρους της παρούσας διακήρυξης και κατόπιν έγκρισης παρέκκλισης των δεικτών/ μεγεθών και των επιμέρους διατάξεων του Π.Δ. 99/2017 από το αρμόδιο Υπουργείο, προ της κατακύρωσης του διαγωνισμού.

Πληροφορίες για τη δημοπρασία παρέχονται από το Γραφείο 202 -203 (Τμήμα Διαχείρισης Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας Δήμου Θεσσαλονίκης) ημέρες : Δευτέρα – Παρασκευή και ώρες 8:00 – 14:00 Διεύθυνση : Βασ. Γεωργίου Α΄ 1 (2ος όροφος), τηλέφωνο : 231331 7446, 7254 fax : 231331 7707.

Αντίγραφο της πλήρους διακήρυξης χορηγείται στους ενδιαφερόμενους στην παραπάνω διεύθυνση, καθώς και από την ιστοσελίδα του Δήμου thessaloniki.gr.
Όσοι έχουν ακίνητο με τις παραπάνω προϋποθέσεις καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέσα σε είκοσι (20) ημέρες από τη δημοσίευση της παρούσας, καταθέτοντας αίτηση στο Γραφείο 202-203, Τμήμα Διαχείρισης Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας Δήμου Θεσσαλονίκης ημέρες: Δευτέρα – Παρασκευή και ώρες 8:00 – 14:00, Διεύθυνση: Βασ. Γεωργίου Α΄ 1 (2ος όροφος), τηλέφωνο: 231331 7254, 7446, fax : 231331 7707.

Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών

Άννα Αγγελίδου

Για να κατεβάσετε τη Διακήρυξη, πατήστε εδώ

Για να κατεβάσετε την Προκήρυξη, πατήστε εδώ

Για να κατεβάσετε το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι, πατήστε εδώ

Για να κατεβάσετε το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ (προϋποθέσεις αδειοδότησης Π.Σ.), πατήστε εδώ

Για να κατεβάσετε την Αίτηση Συμμετοχής, πατήστε εδώ

Υπογραφή συμφώνου συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο Θεσσαλονίκης και τη Χ.Α.Ν.Θ.

Στην υπογραφή συμφώνου τριετούς συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο Θεσσαλονίκης και τη Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Θεσσαλονίκης (Χ.Α.Ν.Θ.), προχώρησαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και ο Πρόεδρος της Χ.Α.Ν.Θ., Ιωάννης Σωσσίδης.

Το σύμφωνο συνεργασίας αποτελεί τη συνέχεια και ανανέωση αντίστοιχης συμφωνίας, για τα έτη 2016-2019, μεταξύ των δυο φορέων και την  επισφράγιση της πολυετούς και πολυεπίπεδης συνεργασίας τους.  Η συνεργασία των δύο φορέων που αναπτύχθηκε σε όλους τους τομείς του συμφώνου, έχει επιδείξει σημαντικά επιτεύγματα προς όφελος της κοινωνίας, με βάση τους στόχους που τέθηκαν την προηγούμενη τριετία.

Οι στόχοι αυτοί αφορούν την περαιτέρω  αξιοποίηση της δυναμικής των δύο φορέων για την υλοποίηση δράσεων, εκδηλώσεων και προγραμμάτων στους τομείς της κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης, του αθλητισμού, της παιδείας και του πολιτισμού, του περιβάλλοντος, του εθελοντισμού και της προώθησης της απασχόλησης.

Αυτή η συνεχιζόμενη συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης αποκτά μεγάλη ουσιαστική αλλά και συμβολική αξία, καθώς «ανοίγει» τη νέα εκατονταετία της Χ.Α.Ν.Θ., η οποία το 2021 συμπληρώνει 100 χρόνια ιστορίας και προσφοράς στους ανθρώπους και ειδικά στους νέους της Θεσσαλονίκης.

Στην υπογραφή του συμφώνου τριετούς συνεργασίας παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Κοινωνίας των Πολιτών, Νίκος Φωτίου, ο Γενικός Διευθυντής της Χ.Α.Ν.Θ., Βασίλης Ιωάννου και η επικεφαλής Τομέα Δράσης και Κοινωνικής Προσφοράς της Χ.Α.Ν.Θ., Αρίστη Τζώνη.

Αναλυτικά οι δράσεις και τα προγράμματα, που οι δύο φορείς υλοποίησαν από κοινού κατά τη διάρκεια της πρώτης τριετίας της συνεργασίας τους στο πλαίσιο του συμφώνου, εδώ

Φωτογραφίες από την υπογραφή του συμφώνου: εδώ

Αιτήσεις εισαγωγής στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Θεσσαλονίκης για το σχολικό έτος 2019-2020

Από τη Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών του Δήμου  Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Θεσσαλονίκης θα δέχονται αιτήσεις εγγραφής για τη νέα σχολική περίοδο 2019 – 2020,  από 10 Μαΐου  2019 έως 10  Ιουνίου  2019 

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί του Δήμου Θεσσαλονίκης θα δέχονται  και προνήπια.  Επομένως θα φιλοξενήσουν παιδιά ηλικίας από 6 μηνών έως και 4,5 ετών (παιδιά που γεννήθηκαν από 01/ 01/ 2015 έως και 28/02/ 2019).

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής  είναι:

 Α. Έντυπα της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών

 1. Αίτηση εισαγωγής  συμπληρωμένη από τους γονείς  του παιδιού.
 2. Ατομική κάρτα υγείας του παιδιού συμπληρωμένη από παιδίατρο, συνοδευόμενη από φωτοτυπία εμβολίων.
 3. Υπεύθυνη δήλωση των γονέων περί αποδοχής του Κανονισμού Λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού και περί καταβολής των τροφείων .
 4. Υπεύθυνη δήλωση των γονέων  στην  περίπτωση μη κατάθεσης της φορολογικής δήλωσης έτους 2018.
 5. Δήλωση παραλαβής παιδιού από γονέα ή κηδεμόνα.

Β. Άλλα δικαιολογητικά

 1. Εκκαθαριστικό σημείωμα εφορίας  (2019) ή υποβληθείσα  φορολογική δήλωση (Ε1 -2018) που αφορά εισοδήματα του 2018.
 2. Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
 3. Βεβαίωση εργασίας γονέων ή οποιοδήποτε άλλο αποδεικτικό εργασίας ή ανεργίας.
 4. Λογαριασμός ΔΕΚΟ η οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό που αποδεικνύει την   κατοικία στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Πρόσθετες πληροφορίες και υποδείγματα των απαραίτητων δικαιολογητικών μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ

Επίσης οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να απευθύνονται και στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Θεσσαλονίκης.

  ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΟ
1. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ 36 2310 929-195
2. ΑΝΩ ΠΟΛΗΣ ΕΛ. ΖΩΓΡΑΦΟΥ 2 2310 218-518
3. ΑΓΙΑΣ  ΣΟΦΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ 52 2310 269-777
4. ΔΙΟΓΕΝΟΥΣ ΔΙΟΓΕΝΟΥΣ 16 2310 903-861
5. ΘΕΡΜΗΣ ΛΟΥΤΡΑ ΘΕΡΜΗΣ 2310 461-150
6. ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ 33 2310 857-377
7. ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΖΟΥΜΕΤΙΚΟΥ 45 2310 320-315
8. ΠΑΤΡΩΝ ΠΑΤΡΩΝ 19 2310 869-102
9. ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ 200 2310 309-170
10. ΧΑΡΙΛΑΟΥ Σ. ΝΟΥΚΑ & Σ. ΖΑΧΟΥ 6 2310 323-120
  ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΟ
11. ΘΕAΓΕΝΟΥΣ ΧΑΡΙΣΗ Θ. ΧΑΡΙΣΗ 51 2310 845-500
12. ΚΩΛΕΤΤΗ ΚΩΛΕΤΤΗ 50 2310 526-500
13. Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ 2 2310 944-447
14. ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΝΥΜΦΩΝ & ΑΝΕΜΩΝΩΝ 2310 344-020
15. ΦΩΚΑ ΚΑΡΑΚΑΣΗ 21 2310 856-313

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης
Πέτρος Λεκάκης 

Δημόσια Διαβούλευση των ενδεικτικών προϋπολογισμών και των τεχνικών προδιαγραφών – περιγραφών, αναφορικά με την «Προμήθεια στολών ένδυσης των Δημοτικών Αστυνόμων και των μουσικών της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Δημόσια Διαβούλευση των ενδεικτικών προϋπολογισμών και των τεχνικών προδιαγραφών – περιγραφών, αναφορικά με την «Προμήθεια στολών ένδυσης των Δημοτικών Αστυνόμων και των μουσικών της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Τα σχόλια για τη διαβούλευση μπορούν να υποβληθούν για το σύνολο της διαβούλευσης άμεσα και αυτόματα, μέσω της πλατφόρμας ΕΣΗΔΗΣ με την επιλογή «Καταχώρηση σχολίου» και εισαγωγή κειμένου με πληκτρολόγηση ή με αντιγραφή για κάθε παράγραφο ή άρθρο ή για το σύνολο της τεχνικής μελέτης.
Με την επιλογή αυτή και γενικότερα στην πλατφόρμα διαβουλεύσεων του ΕΣΗΔΗΣ δεν γίνεται επισύναψη αρχείων. Αρχεία μπορούν να αποσταλούν στο
e-mail : diavoulefsi@eprocurement.gov.gr, μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις στοιχείων που δεν μπορούν να ενσωματωθούν ως κείμενο στην «Καταχώρηση σχολίου» και είναι σημαντικά για τη διαβούλευση (π.χ. χάρτες, φωτογραφίες κ.λπ.).
Κάθε αποστολή στο e-mail : diavoulefsi@eprocurement.gov.gr θα αξιολογείται. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι η καταχώρηση των σχολίων μπορεί να γίνει με εισαγωγή κειμένου στο πεδίο «Καταχώρηση σχολίου», τότε δε θα γίνεται ανάρτηση των εν λόγω σχολίων από τον διαχειριστή των διαβουλεύσεων, αλλά θα ενημερώνεται ο αποστολέας για τη χρησιμοποίηση της επιλογής αυτής, εφόσον επιθυμεί την ανάρτηση των σχολίων του.
Σε κάθε περίπτωση τα σχόλια που έρχονται στο
e-mail : diavoulefsi@eprocurement.gov.gr, αποστέλλονται στην αναθέτουσα αρχή που επιθυμεί τη διαβούλευση.
Μετά το πέρας της προθεσμίας για τη διενέργεια της Δημόσιας Διαβούλευσης, θα αναρτηθεί σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης (thessaloniki.gr), με τα στοιχεία των οικονομικών φορέων που συμμετείχαν στη διαδικασία και θα αναρτώνται οι παρατηρήσεις που υποβλήθηκαν.
Επισημαίνεται ότι τα καταχωρημένα σχόλια των οικονομικών φορέων, αναρτώνται αυτούσια στην ηλεκτρονική φόρμα του ΕΣΗΔΗΣ, ως σχόλια της ανακοίνωσης διενέργειας της Δημόσιας Διαβούλευσης.
Παρακαλείσθε για την ανταπόκριση και συμμετοχή σας στη διαδικασία της Δημόσιας Διαβούλευσης.

Για να κατεβάσετε την Τεχνική Περιγραφή και τον Ενδεικτικό Προϋπολογισμό για την προμήθεια των στολών ένδυσης της Δημοτικής Αστυνομίας, πατήστε εδώ

Για να κατεβάσετε την Τεχνική Περιγραφή, τον Ενδεικτικό Προϋπολογισμό και τους Ειδικούς Όρους, για την προμήθεια των στολών ένδυσης της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης, πατήστε εδώ

Δήλωση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης

«Στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, της Δευτέρας 15 Απριλίου 2019, συζητήθηκε εκ νέου το ζήτημα της άρσης ή μη των ένδικων μέσων κατά της δικαστικής απόφασης που δικαίωνε πρωτόδικα τους 192 συμβασιούχους.

Η συζήτηση έβριθε από ανακρίβειες, σοφιστείες και λογικά τεχνάσματα, απειλές και αστήρικτη κινδυνολογία, αλλά κυρίως από λαϊκισμό και πελατειακή λογική, στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου και της ψηφοθηρίας που συνήθως τη χαρακτηρίζει.

Το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε την απόφαση να παραιτηθεί ο Δήμος από την έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης που δικαίωνε τους 192 συμβασιούχους. Να σημειώσω, όμως, ότι η εν λόγω απόφαση υπερψηφίστηκε από 27 δημοτικούς συμβούλους σε σύνολο 49.

Δυστυχώς, το νομικό πλαίσιο και η νομολογία καθιστούν παράνομη την μονιμοποίηση των συμβασιούχων χωρίς συγκεκριμένες διαδικασίες, οι οποίες εν προκειμένω δεν τηρήθηκαν, πόσο μάλλον που η απόφαση του ΔΣ καθιστά χωρίς λόγο την πρωτόδικη απόφαση τελεσίδικη, ενώ εξακολουθούν να υφίστανται στο ακέραιο οι λόγοι που επέβαλαν την άσκηση της έφεσης τον Ιούνιο του 2018.

Αν, παρ’ όλα αυτά, η επιμονή στην τήρηση της νομιμότητας και στην διασφάλιση των εργαζομένων, του Δήμου και της πόλης θεωρείται ‘’ήττα’’, τότε είμαι ικανοποιημένος που … ηττήθηκα.

Για πολλοστή φορά, όμως, οφείλω να επαναλάβω προς αποκατάσταση της αλήθειας, ότι δεν υπήρξε κανένας κίνδυνος κατάρρευσης της Καθαριότητας ή άλλης υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της έφεσης. Κι αυτό διότι οι 192 με ασφαλιστικά μέτρα είχαν εξασφαλίσει τις θέσεις τους και την καταβολή της αμοιβής τους ως την έκδοση της απόφασης επί της έφεσης, η συζήτηση της οποίας αναβλήθηκε για τις 25 Νοεμβρίου και επομένως, θα παρέμεναν στις θέσεις τους και θα αμείβονταν κανονικά, ακόμη και εάν ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν απέσυρε τα ένδικα μέσα σε δεύτερο βαθμό (έφεση).

Δυστυχώς, η απόφαση για απόσυρση της έφεσης κατά της πρωτόδικης απόφασης που αφορά τους 192 ανοίγει τον ασκό του Αιόλου. Εδώ θα είμαστε να δούμε τα επόμενα ‘κύματα’ συμβασιούχων που με αγωγές θα πετυχαίνουν την μονιμοποίησή τους στον Δήμο, κατά παρέκκλιση κάθε έννοιας κοινωνικής δικαιοσύνης, διαφάνειας και αξιοκρατίας. Ας δούμε τότε τι στάση θα τηρήσουν όλοι αυτοί που σήμερα σπεύδουν δήθεν να προστατεύσουν τους εργαζόμενους και τον Δήμο».