16.3 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΤμήμα ΤουρισμούΤουρισμόςΜε κυνήγι θησαυρού online γιορτάζει ο Δήμος Θεσσαλονίκης την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Με κυνήγι θησαυρού online γιορτάζει ο Δήμος Θεσσαλονίκης την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Τουρισμού, στο πλαίσιο εορτασμού της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού και μέχρι το τέλος του χρόνου, παρουσιάζουν την πόλη μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχει η ψηφιακή τεχνολογία.
Αλήθεια, πόσο καλά γνωρίζουμε την ιστορία της Θεσσαλονίκης, τα μνημεία -σύμβολα σε διάφορα σημεία της πόλης που μας γοητεύουν σε κάθε μας βήμα; Το κυνήγι θησαυρού «Singularity Society» αποτελεί τον πλέον ευχάριστο και σύγχρονο τρόπο, για να το ανακαλύψουμε.
Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό online παιχνίδι, που διεξάγεται εξ ολοκλήρου μέσω της εφαρμογής Messenger του Facebook και περιλαμβάνει μια σειρά διαδραστικών γρίφων, που καλούν τους παίκτες να περιηγηθούν στην πόλη και να γνωρίσουν τον πολιτισμό και την ιστορία της. Το παιχνίδι έχει σχεδιαστεί, ώστε να είναι πλήρως αυτοματοποιημένο, προσομοιώνοντας διάλογο σε πραγματικό χρόνο και προσφέροντας μια εμπειρία εναλλαγής ρόλων (roleplay).
Η θεματική του παιχνιδιού είναι η επιστημονική φαντασία. Συγχρονίζοντας σημεία της πόλης που λειτουργούν ως χρονικές σταθερές, καταφέρνουμε να επαναφέρουμε στη δική μας διάσταση μια χαμένη «Χρονοναύτη» κι όλο αυτό συμβαίνει εμπειρικά, με τη φυσική μας παρουσία σε μέρη όπως μουσεία, ναοί, μνημεία, έργα τέχνης. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μεταβούμε σε αυτά, να εντοπίσουμε το αυτοκόλλητο QR που έχει τοποθετήσει η Singularity Society, να το σκανάρουμε, να το αντιγράψουμε, να το εισάγουμε στο chat και να προχωρήσουμε στο επόμενο σημείο συγχρονισμού. Όλοι οι παίκτες φτάνουν στον τερματισμό, όμως κερδίζουν οι 50 πιο γρήγοροι με έπαθλο δωρεάν είσοδο στο “Museum of Illusions Thessaloniki”.
Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού είναι μια μέρα γιορτής για τη Θεσσαλονίκη. Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στην ανάκαμψη χωρίς αποκλεισμούς. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Τουρισμού καλούν τους πολίτες να ανακαλύψουν την ιστορία της πόλης στο https://www.facebook.com/SingularitySocietySKG/, παίζοντας!

  1. _____________________________

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ