Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας


Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θεσσαλονίκης
Βασ. Γεωργίου Α΄ 1 , ΤΚ 546 36 , Γραφείο 011Γ
Τηλ: 2313 318258,  2313 318260
email: c.triantaris@thessaloniki.gr

Το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι αρμόδιο για την διατύπωση εισηγήσεων σχεδιασμού, το συντονισμό δράσεων για την πρόληψη, αντιμετώπιση και αποκατάσταση των καταστροφών στην περιοχή του Δήμου.

Ειδικότερα :
α) Διατυπώνει εισηγήσεις για τον σχεδιασμό της πολιτικής προστασίας στην περιοχή του Δήμου, στο πλαίσιο του ετήσιου εθνικού σχεδιασμού και μεριμνά για την εφαρμογή των σχετικών προγραμμάτων, μέτρων και δράσεων στο πλαίσιο του εθνικού και περιφερειακού σχεδιασμού.
β) Συντονίζει και επιβλέπει το έργο της Πολιτικής Προστασίας για την πρόληψη, ετοιμότητα, αντιμετώπιση και αποκατάσταση των καταστροφών που συμβαίνουν στην περιοχή του Δήμου
γ) Συντάσσει, σε συνεργασία με τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες του Δήμου, σχέδια ενεργειών για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης ανά κατηγορία κινδύνου ( όπως σεισμός, πυρκαγιά, ακραία καιρικά φαινόμενα ) στην περιοχή του Δήμου. Επίσης επιμελείται την επικαιροποίηση των σχεδίων αυτών .
δ) Μεριμνά για τη διάθεση και τη δράση του απαραίτητου ανθρώπινου δυναμικού και τεχνικών μέσων για την πρόληψη, ετοιμότητα, αντιμετώπιση και αποκατάσταση των καταστροφών στην περιοχή του Δήμου.
ε) Μεριμνά για τον καθορισμό χώρων υποδοχής πληγέντων ανά είδος καταστροφής , καθώς και για την ανάπτυξη των απαραίτητων υποδομών για την ομαλή διαβίωση των εκεί διαμενόντων, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες , στους χώρους αυτούς .
στ) Μεριμνά για την ενημέρωση των πολιτών και μαθητών σχετικά με τη λήψη προληπτικών μέτρων και τρόπων αντιμετώπισης , σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης .
ζ) Συνεργάζεται με τις Εθελοντικές Ομάδες , συντονίζει τις δράσεις τους σε περιπτώσεις εφαρμογής Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης και μεριμνά για την αρωγή αυτών σε θέματα υλικοτεχνικής υποδομής .
η) Επιλαμβάνεται των θεμάτων Π.Σ.Ε.Α. στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του Δήμου.
θ) Δίνει πληροφορίες στο κοινό για τις προσφερόμενες υπηρεσίες από το Τμήμα.

Οδηγίες Προστασίας Πολίτη

civil protection

Ξενοκράτης

Γενικό σχέδιο Πολιτικής Προστασίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Συνάντηση Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ανθρωπιστικού Συλλόγου (KIDS SAVE LIVES)

Σήμερα Δευτέρα 17 Ιανουαρίου και ώρα 12:30, στο Δήμο Θεσσαλονίκης και στο Γραφείο του Εντεταλμένου Συμβούλου για θέματα Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλειου Μωϋσίδη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του ιδίου και του Προϊσταμένου του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας κ. Χρίστου Τριαντάρη με τον πρόεδρο του Ελληνικού Ανθρωπιστικού Συλλόγου κ. Αναστάση Στεφανάκη και τον κ. Άγγελο Νεοκάζη με
Περισσότερα

ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΑΚΩΝ ΑΛΑΤΟΣ ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΥ

Το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των ενεργειών αντιμετώπισης της κακοκαιρίας « Διομήδης » εφοδίασε με σάκους άλατος αποχιονισμού τα ειδικά διαμορφωμένα πλαίσια που έχουν τοποθετηθεί σε σημεία της πόλης προς εξυπηρέτηση των πολιτών. Παρακαλούμε τους δημότες όπως ακολουθούν τις οδηγίες που βρίσκονται αναρτημένες στο site του Δήμου Θεσσαλονίκης και αναφέρονται
Περισσότερα

Έκτακτο δελτίο

Το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης σας ενημερώνει για το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων το οποίο αναφέρεται στο διάστημα από Δευτέρα 10/01/2022 μέχρι και την Παρασκευή 14/01/2022. Καιρικό σύστημα με το όνομα “Διομήδης” (“Diomedes”) προβλέπεται να προκαλέσει κακοκαιρία από σήμερα Δευτέρα (10/01/2022), με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες,
Περισσότερα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης σας ενημερώνει για το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων το οποίο αναφέρεται στο διάστημα από Δευτέρα 27/12/2021 μέχρι και την Τετάρτη 29/12/2021. Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά που θα επηρεάσουν μέχρι την Τετάρτη τη βόρεια Ελλάδα καθώς και την
Περισσότερα