18.7 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΠροκηρύξεις και ΔιακηρύξειςΣώματα Προκηρύξεων και ΔιακηρύξεωνΜελέτη στατικής ενίσχυσης και ενεργειακής αναβάθμισης του σχολικού συγκροτήματος στην οδό Συγγρού...

Μελέτη στατικής ενίσχυσης και ενεργειακής αναβάθμισης του σχολικού συγκροτήματος στην οδό Συγγρού 31

Νo 16 ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ
ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ
ΜΕ ΠΡΟΕΚΤΙΜΩΜΕΝΗ ΑΜΟΙΒΗ ΑΝΩ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ 2014/24/ΕΕ

ΤΜΗΜΑ I: ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ
I.1) ΕΠΩΝΥΜΙΑ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΟ(-Α) ΕΠΑΦΗΣ

Κύριος του Έργου είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης
Εργοδότης – Αναθέτουσα Αρχή είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης
Προϊσταμένη Αρχή είναι το Δημοτικό Συμβούλιο που έχει έδρα: Βασ. Γεωργίου Α΄ 1, ΤΚ 54640, Θεσσαλονίκη
Η Υπηρεσία που διεξάγει το διαγωνισμό είναι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην οποία θα κατατεθούν οι προσφορές.
Οδός : Βασ. Γεωργίου Α΄ 1
Ταχ.Κωδ. : 54640
Τηλ. : 231 331 7788
fax : 231 331 7801
Το έντυπο Οικονομικής Προσφοράς που συνοδεύει την Προκήρυξη διατίθεται από τη Διεύθυνση Αστικού Σχεδιασμού και Αρχιτεκτονικών Μελετών, Τμήμα Μελετών Δημοτικών Κτιρίων και Κοινοχρήστων Χώρων, οδός Αγγελάκη 13, 5ος Όροφος (Πληροφορίες: κα Ξουρίδα Φωτεινή, τηλ.: 231 331 8471) τις εργάσιμες ημέρες και ώρες3. Τα υπόλοιπα τεύχη διατίθενται από την ιστοσελίδα: https://thessaloniki.gr/portal/page/portal/DimosThessalonikis/Tab3
ΤΜΗΜΑ II: ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ
II.1) ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:
Ο τίτλος της μελέτης είναι “Μελέτη στατικής ενίσχυσης και ενεργειακής αναβάθμισης του σχολικού συγκροτήματος στην οδό Συγγρού 31” και ο τόπος της παροχής είναι η Θεσσαλονίκη (NUTS: GR122)
II.1.1. Σύντομη περιγραφή της σύμβασης:
Η σύμβαση έχει σκοπό την αποτίμηση του φέροντος οργανισμού των κτισμάτων του συγκροτήματος Συγγρού και εν συνεχεία τη μελέτη στατικής ενίσχυσης αυτών, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, καθώς και τη μελέτη των αρχιτεκτονικών και ηλεκτρομηχανολογικών παρεμβάσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτισμάτων και την προσαρμογή αυτών στις σύγχρονες προδιαγραφές για τα σχολικά κτίρια. Θα περιλαμβάνει την εκπόνηση προμελέτης και μελέτης εφαρμογής.
Η σύμβαση καλύπτεται από τη συμφωνία για τις δημόσιες συμβάσεις, δεν κατανέμεται σε τμήματα και δεν θα ληφθούν υπόψη εναλλακτικές προσφορές.
Προεκτιμώμενη Αμοιβή: α) Συνολική: 378.273,73 € (άνευ ΦΠΑ)
β) Ανά Κατηγορία Μελέτης
Στατικές μελέτες (κατηγορία 8) 256.706,97 €
Αρχιτεκτονικές Μελέτες κτιριακών έργων (κατηγορία 6): 47.942,65 €
Μελέτες μηχανολογικές, ηλεκτρολογικές, ηλεκτρονικές (κατηγορία 9): 24.284,05 €
Απρόβλεπτα 49.340,05 €
Διάρκεια της Σύμβασης ή Προθεσμία εκτέλεσης: 19 μήνες
Στον ανάδοχο χορηγείται προκαταβολή για το Στάδιο της Προμελέτης της κατηγορίας {8} των Στατικών μελετών κατά τους όρους των άρθρων 72 και 187 παρ. 2 περ. α) του ν. 4412/2016.
Τμήμα ΙΙΙ Α: Νομικές, Οικονομικές και Τεχνικές πληροφορίες:
1. Απαιτούμενες Εγγυήσεις
Εγγύηση συμμετοχής :

Η εγγύηση συμμετοχής στη διαδικασία του διαγωνισμού ανέρχεται σε 7.565,47 ευρώ (€) (αντιστοιχεί σε ποσοστό 2% επί της προεκτιμώμενης αμοιβής της σύμβασης, χωρίς ΦΠΑ)
Εγγύηση καλής εκτέλεσης :
Η εγγύηση καλής εκτέλεσης που θα καταθέσει ο ανάδοχος για την υπογραφή της σύμβασης ανέρχεται σε 5% επί της αξίας της σύμβασης
Εγγύηση προκαταβολής :
Σύμφωνα με το άρθρο 72 παρ. 1 περ. δ’ του ν. 4412/2016, η εγγύηση καλής εκτέλεσης καλύπτει και την παροχή ισόποσης προκαταβολής προς τον ανάδοχο, χωρίς να απαιτείται η κατάθεση εγγύησης προκαταβολής. Στις περιπτώσεις που από την προκήρυξη προβλέπεται μεγαλύτερο ύψος προκαταβολής, αυτή λαμβάνεται με την κατάθεση από τον ανάδοχο εγγύησης προκαταβολής που θα καλύπτει τη διαφορά μεταξύ του ποσού της εγγύησης καλής εκτέλεσης και του ποσού της καταβαλλόμενης προκαταβολής.
2. Κύριοι όροι χρηματοδότησης και πληρωμής.
Η μελέτη θα χρηματοδοτηθεί από Λ.Π.-Ι.Ε. Τέλος ακίνητης περιουσίας και ΣΑΤΑ (ΚΑ 30/7413.31.01). Η καταβολή της αμοιβής θα γίνει τμηματικά κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 187 του Ν.4412/2016.
3. Αν η σύμβαση ανατεθεί σε σύμπραξη ή κοινοπραξία, δεν είναι υποχρεωτικό να λάβει συγκεκριμένη νομική μορφή4. Δικαιούνται να συμμετέχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα αυτοτελώς ή σε σύμπραξη ή σε κοινοπραξία σύμφωνα με το Ν.4412/2016.
4. Δεν τίθενται άλλοι ειδικοί όροι στους οποίους υπόκειται η εκτέλεση της σύμβασης. Η εκτέλεση της σύμβασης υπόκειται στις διατάξεις του Ν. 4412/2016 “Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Μελετών”.
ΙΙΙ Β. 1. Οι απαιτήσεις για την προσωπική κατάσταση των διαγωνιζομένων αναφέρονται στο άρθρο 18 του τεύχους της αναλυτικής Προκήρυξης. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά – αποδεικτικά έγγραφα για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό αναφέρονται στο άρθρο 20.1 του τεύχους της αναλυτικής Προκήρυξης ενώ στο άρθρο 22.1 αναφέρονται τα απαιτούμενα δικαιολογητικά προσωπικής κατάστασης των διαγωνιζομένων.
2. Στο διαγωνισμό καλούνται φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ή ενώσεις αυτών που δραστηριοποιούνται στην εκπόνηση μελετών των κατηγοριών που αναφέρονται στο άρθρο 12.1 της αναλυτικής Διακήρυξης και που είναι εγκατεστημένα σε:
α) σε κράτος-μέλος της Ένωσης,
β) σε κράτος-μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.),
γ) σε τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει και κυρώσει τη ΣΔΣ, στο βαθμό που η υπό ανάθεση δημόσια σύμβαση καλύπτεται από τα Παραρτήματα 1, 2, 4 και 5 και τις γενικές σημειώσεις του σχετικού με την Ένωση Προσαρτήματος I της ως άνω Συμφωνίας, καθώς και
δ) σε τρίτες χώρες που δεν εμπίπτουν στην περίπτωση γ΄ της παρούσας παραγράφου και έχουν συνάψει διμερείς ή πολυμερείς συμφωνίες με την Ένωση σε θέματα διαδικασιών ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων.
3. Οικονομικός φορέας συμμετέχει είτε μεμονωμένα είτε ως μέλος ένωσης.
4. Οι ενώσεις οικονομικών φορέων συμμετέχουν υπό τους όρους των παρ. 2, 3 και 4 του άρθρου 19 και των σημείων γ) και δ) της παρ. 1 του άρθρου 77 του ν. 4412/2016. Δεν απαιτείται από τις εν λόγω ενώσεις να περιβληθούν συγκεκριμένη νομική μορφή για την υποβολή προσφοράς. Η ένωση των φυσικών ή νομικών προσώπων μπορεί να αφορά στην ίδια ή σε διαφορετικές κατηγορίες μελετών.
Η σύμπραξη μπορεί να αφορά στην ίδια ή / και σε διαφορετικές κατηγορίες των επί μέρους μελετών.
5. Κάθε προσφέρων πρέπει να είναι εγγεγραμμένος στο σχετικό επαγγελματικό μητρώο που τηρείται στο κράτος εγκατάστασής του. Οι προσφέροντες που είναι εγκατεστημένοι στην Ελλάδα απαιτείται να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Μελετητών ή Γραφείων Μελετών. Οι προσφέροντες που είναι εγκατεστημένοι σε λοιπά κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαιτείται να είναι εγγεγραμμένοι σε αντίστοιχα Μητρώα του Παραρτήματος XI του Προσαρτήματος Α΄ του ν. 4412/2016.
(α)
1. Για την κατηγορία μελέτης {08} – Στατικές μελέτες (Μελέτες για φέρουσες κατασκευές κτιρίων και μεγάλων ή ειδικών τεχνικών έργων), τουλάχιστον 2 μελετητές 12ετούς εμπειρίας και 1 μελετητή 8ετούς εμπειρίας και 4 μελετητές 4ετούς εμπειρίας
2. Για την κατηγορία μελέτης {06} – Αρχιτεκτονικές μελέτες κτιριακών έργων, 1 τουλάχιστον μελετητή 8ετούς εμπειρίας,
3. Για την κατηγορία μελέτης {09} – Μελέτες μηχανολογικές- ηλεκτρολογικές- ηλεκτρονικές, 1 τουλάχιστον μελετητή 8ετούς εμπειρίας.
(β) Πρόσθετη τεχνική ικανότητα
να έχει εκπονήσει 2 τουλάχιστον μελέτες κατηγορίας μελέτης {08} αποτίμησης της φέρουσας ικανότητας και επεμβάσεων ενίσχυσης κτιρίου, που εκτελέσθηκαν με σύμβαση του υποψήφιου φυσικού ή νομικού προσώπου, η μία εκ των οποίων να αφορά διατηρητέο κτίριο με φέροντα οργανισμό εξολοκλήρου ή τμηματικά από οπλισμένο σκυρόδεμα, κατά την τελευταία δεκαετία.
ΤΜΗΜΑ IV Α. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.
Ο διαγωνισμός θα ανατεθεί με ανοικτή διαδικασία και κριτήριο την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά με βάση την τιμή (χαμηλότερη προσφορά)
Β. Όροι για την παραλαβή των τευχών του διαγωνισμού:
1. Προσφέρεται ελεύθερη, πλήρης, άμεση και δωρεάν ηλεκτρονική πρόσβαση στα έγγραφα της σύμβασης από τις
10/04/2017 στην ιστοσελίδα https://thessaloniki.gr/portal/page/portal/DioikitikesYpiresies/GenDnsiTexnYpiresion/DnsiAstSxedArxMeleton/Dimopratiseis/sxoliko_sygkrotima_Syggroy_31

Το έντυπο οικονομικής προσφοράς διατίθεται από τα γραφεία της Διεύθυνσης Αστικού Σχεδιασμού και Αρχιτεκτονικών Μελετών, οδός Αγγελάκη 13, πληροφορίες κα. Φωτεινή Ξουρίδα τηλ.: 2313-318471.
_________________________________
4 Αν όμως προβλέπεται από τη Διακήρυξη ως υποχρεωτική η σύσταση κοινοπραξίας να γραφεί.

2.Εφόσον έχουν ζητηθεί εγκαίρως, ήτοι έως την 15/05/2017, η αναθέτουσα αρχή παρέχει σε όλους τους προσφέροντες που συμμετέχουν στη διαδικασία σύναψης σύμβασης συμπληρωματικές πληροφορίες σχετικά με τις προδιαγραφές και οποιαδήποτε σχετικά δικαιολογητικά, το αργότερο έως την 18/05/2017. Επίσης μέχρι την ημέρα αυτή, οι οικονομικοί φορείς μπορούν να ενημερώνονται για το “φάκελο δημόσιας σύμβασης μελέτης” που βρίσκεται στα γραφεία της Αναθέτουσας Αρχής και να λαμβάνουν φωτοαντίγραφα των περιεχομένων του.
3. Προθεσμία υποβολής προσφορών είναι η 24/05/20175 και ώρα 10.00, κατά την οποία θα ανοιχτούν οι προσφορές σε δημόσια συνεδρίαση της Επιτροπής Διαγωνισμού. Τα έντυπα των προσφορών πρέπει να είναι συνταγμένα στην ελληνική γλώσσα.
4. Απαιτούμενος χρόνος ισχύος προσφορών τουλάχιστον 9 μήνες από την ημέρα λήξης της προθεσμίας υποβολής Προσφορών.
ΤΜΗΜΑ V: ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Προδικαστικές προσφυγές, κατατίθενται στην αρχή που διεξάγει το διαγωνισμό ήτοι την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Θεσσαλονίκης, από την οποία μπορούν επίσης να ληφθούν σχετικές πληροφορίες.
Ενστάσεις μπορούν να ασκηθούν:
α) Κατά της προκήρυξης και των τευχών του διαγωνισμού, το αργότερο εντός δέκα (10) ημερών από την επόμενη της ημερομηνίας κατά την οποία έλαβε πλήρη γνώση της διακήρυξης
β) Κατά των Πράξεων της Οικονομικής Επιτροπής: εντός δέκα (10) ημερών από την επόμενη της ημερομηνίας κατά την οποία έλαβε πλήρη γνώση της πράξης ή της παράλειψης πράξης της αναθέτουσας αρχής
Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατατίθεται στο αρμόδιο δικαστήριο μέσα σε προθεσμία δέκα (10) ημερολογιακών ημερών από τη ρητή ή σιωπηρή απόρριψη της προδικαστικής προσφυγής.
Διαφορές που αναφύονται από πράξεις ή παραλείψεις, οι οποίες εκδίδονται ή συντελούνται μετά την 31η Μαρτίου 2017, διέπονται από τις διατάξεις του Βιβλίου IV του ν. 4412/2016
ΣΗΜΕΙΩΣΗ. Περίληψη που περιέχει τις πληροφορίες της παρούσας απεστάλη ήδη στην Υπηρεσία Επισήμων Εκδόσεων της Ε.Ε. στις 06/04/2017

Θεσσαλονίκη – Ημερομηνία 05/04/2017

Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών

Άννα Αγγελίδου- Πολυχρονιάδου

Για να κατεβάσετε τα τεύχη δημοπράτησης πατήστε εδώ.

Για να κατεβάσετε το Ευρωπαϊκό ενιαίο έντυπο συμβάσεων πατήστε εδώ

Για να κατεβάσετε την Διακήρυξη πατήστε εδώ

(25/04/2017) – Απαντήσεις της Υπηρεσίας σε Ερωτήματα μελετητών: πατήστε εδώ

(27/04/2017) – Απαντήσεις της Υπηρεσίας σε Ερωτήματα μελετητών: πατήστε εδώ

(05/05/2017) – Απαντήσεις της Υπηρεσίας σε Ερωτήματα μελετητών: πατήστε εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ