18.3 C
Thessaloniki

Δομή παροχής βασικών αγαθών

Άποροι – Άστεγοι
Υπνωτήριο | Ανοιχτό Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής | Κέντρο Κοινότητας | Σίτηση | Πρόγραμμα ΤΕΒΑ | Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών | Παροχή Δεκατιανού
Κοινωνικό Παντοπωλείο | Παροχή Συσσιτίου | Κοινωνικό Φαρμακείο


Από 1/1/2017 λειτουργεί η Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Θεσσαλονίκης με Κωδικό ΟΠΣ 5001658 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020». Οι εν λόγω δομές ξεκίνησαν τη λειτουργία τους σε συνεργασία με την ΜΚΟ «ΑΡΣΙΣ» και την ΜΚΟ PRAKSIS μέσω χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ 2007-2013.

  • Κοινωνικό Παντοπωλείο

    Πληρεί απολύτως τις προδιαγραφές ως προς την προσβασιμότητα σε Α.μεΑ. και από τα μέσα μαζική μεταφοράς. Διαθέτει κατάλληλους αποθηκευτικούς χώρους, όπως ράφια, ψυγεία, ψυγειο-καταψύκτες, για την αποθήκευση, των προς διάθεση ειδών, συγκεκριμένα τρία -3- ψυγεία συντήρησης, ένα -1- καταψύκτη και ράφια αποθήκευσης τροφίμων, προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση των κείμενων υγειονομικών κανονισμών. Στηρίζεται στην ευαισθητοποίηση, την αλληλέγγυα δράση και την ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας καθώς και των τοπικών επιχειρήσεων στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Παρέχει δωρεάν είδη παντοπωλείου, τρόφιμα και διάφορα απαραίτητα είδη διαβίωσης καθώς και ρούχα σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Προσφέρει δωρεάν διάφορα είδη ψυχαγωγίας και απασχόλησης ελεύθερου χρόνου. Οι δικαιούχοι είναι κάτοικοι του Δήμου Θεσσαλονίκης και επιλέγονται κατόπιν αιτήσεως και εφόσον προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στα γραφεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας.

    Περισσότερα…

  • Παροχή Συσσιτίου

    Διανέμει γεύματα ημερησίως, πληροί τις κείμενες υγειονομικές διατάξεις, έχει συγκεκριμένη ελάχιστη δυναμικότητα παροχής γευμάτων και συνδέεται με τις τοπικές επιχειρήσεις, σχολεία, την τοπική κοινωνία κ.α. για την σίτιση των ωφελούμενων. Χρησιμοποιεί υφιστάμενες υποδομές (ΚΑΠΗ), διασφαλίζοντας την τήρηση των κείμενων υγειονομικών κανονισμών για την διανομή του φαγητού. Οι δικαιούχοι είναι κάτοικοι του Δήμου Θεσσαλονίκης και επιλέγονται κατόπιν αιτήσεως και εφόσον προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στα γραφεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας. Η επιλογή των δικαιούχων γίνεται από τους Κοινωνικούς Λειτουργούς και τηρούνται οι διατάξεις περί απορρήτου για τα προσωπικά δεδομένα των αιτούντων. Οι κοινωνικοί λειτουργοί καταρτίζουν την τελική κατάσταση δικαιούχων.

  • Κοινωνικό Φαρμακείο

    Παρέχει δωρεάν σε ωφελούμενα άτομα φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παρα-φαρμακευτικά προϊόντα, τα οποία εξασφαλίζει μέσω συγκεκριμένων συνεργασιών με φαρμακοβιομηχανίες και τοπικούς φαρμακευτικούς συλλόγους, καθώς και από τη συμμετοχή και κινητοποίηση συλλογικών φορέων, επιχειρήσεων και πολιτών. Διαθέτει κατάλληλους χώρους για την αποθήκευση των προς διάθεση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού, αερίζεται και φωτίζεται φυσικά, έχει κλιματισμό, ψυγείο συνδεδεμένο με γεννήτρια ενώ διαθέτει σύστημα πυρασφάλειας. Συγκεντρώνει φάρμακα και λοιπά είδη φαρμακείου για νοικοκυριά και άτομα που ζουν σε συνθήκες φτώχειας ή απειλούνται από τη φτώχεια και δε διαθέτουν πρόσβαση στην πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη ή/και κοινωνική ασφάλιση (άστεγοι, άποροι, ανασφάλιστοι). Ευαισθητοποιεί τοπικά φαρμακεία, φαρμακαποθήκες και φαρμακευτικές εταιρείες ώστε να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού σε τοπικό επίπεδο. Συμβάλλει στη μείωση των φαρμάκων που καταλήγουν στις χωματερές καθώς κάθε ιδιώτης, φαρμακοποιός ή εταιρία μπορούν να δωρίσουν φάρμακα, ακόμα κι αν αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί, αρκεί οι ημερομηνίες λήξης να έχουν ένα χρονικό ορίζοντα πέραν του έτους.

ΩΡΑΡΙΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δευτέρα-Παρασκευή

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ

για το Κοινωνικό Παντοπωλείο καλέστε 2313318955
για το Συσσίτιο 2313318912 & 8921
για το Κοινωνικό Φαρμακείο
2313318934 & 8920

 

ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ ΔΟΜΗΣ