16.1 C
Thessaloniki

Ανακοίνωση για ταφικά μνημεία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σύμφωνα με τον Κανονισμό λειτουργίας του κοιμητηρίου, όπως ισχύει σήμερα  (σχετικές οι υπ’ αριθ. 3161/2008 & 1368/2010 Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου), για την κατασκευή μνημείου επί του τάφου ισχύουν τα εξής:

Προτείνονται δύο τύποι κηροστατών (Α και Β), σύμφωνα με τα σχέδια της Διεύθυνσης Μελετών Αρχιτεκτονικών Έργων, ανάμεσα στους οποίους θα πρέπει να επιλέξει ο συγγενής του νεκρού και να τον κατασκευάσει σε μαρμαρογλύπτη της επιλογής του. Οι ακριβείς διαστάσεις του κάθε τύπου σε καμία περίπτωση δεν ξεπερνούν, τόσο σε ύψος όσο και σε πλάτος  τα 90 εκατοστά και σε βάθος τα 25 εκατοστά. Το τμήμα του τάφου ανάμεσα στον κηροστάτη και στην ταφική πλάκα θα παραμένει είτε επιστρωμένο μόνο με χώμα ή με φύτευση-περιποίηση γκαζόν από τον συγγενή του νεκρού, χωρίς την τοποθέτηση μαρμάρινων πλακών, πλαισίων ή χαλικιών, υλικά που δυσχεραίνουν τον καθαρισμό και την συντήρηση των τάφων του Κοιμητηρίου καθώς και την αποσύνθεση των νεκρών. Η τοποθέτηση μνημείου επί του τάφου δεν είναι υποχρεωτική (Άρθρο 20 παρ. 2 Κανονισμού).

Κάθε κατασκευή που τοποθετείται σε τάφο και δεν πληροί τις καθορισμένες προδιαγραφές αφαιρείται με ευθύνη του κατασκευαστή. Αν αυτό δεν γίνει αφαιρείται από τον Δήμο και το κόστος καταλογίζεται στον συγγενή του νεκρού (Άρθρο 20, παρ. 6 Κανονισμού).

Πριν από την κατασκευή κάθε μνημείου τριετούς ταφής ή οικογενειακού τάφου καταβάλλεται το τέλος δόμησης τάφου 45 ευρώ και 110 ευρώ αντίστοιχα όπως ορίζεται στο άρθρο 18 (Άρθρο 23, παρ. 4 Κανονισμού).

Απαγορεύεται κάθε κατασκευή (βρύση, παγκάκια κ.λπ.) ή φύτευση δένδρων σε κοινόχρηστο χώρο των κοιμητηρίων, διαφορετικά θα απομακρύνεται από τον συγγενή με ευθύνη του κατασκευαστή ή από το Δήμο και το κόστος θα καταλογίζεται στον συγγενή του νεκρού, ο οποίος σε κάθε περίπτωση υποχρεούται να συμμορφώνεται με τις διατάξεις του παρόντος Κανονισμού(Άρθρο 26 Κανονισμού).

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ